Şerban Ionescu a făcut o reverenţă definitivă vieţii

La aproape două săptămâni de la moartea îndrăgitului actor Iurie Darie, un alt artist român de marcă, Şerban Ionescu, inegalabilul „Ion” al cinematografiei româneşti, aşa cum a fost numit, ne-a părăsit.

Rămas în conştiinţa publicului datorită rolurilor din filmele „Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii” şi „Pădureanca”, reputatul actor a pierdut, miercuri seară, lupta cu o boală nemiloasă.

 

Născut pe 23 septembrie 1950 în localitatea Corabia, judeţul Olt, Şerban Ionescu a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă, după care a intrat la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, unde a făcut parte din clasa regretatului Amza Pellea. După terminarea facultăţii a fost repartizat la teatrul din Petroşani, loc unde a interpretat numeroase roluri care au constituit o adevărată rampă de lansare pentru tânărul actor. Şansa vieţii sale avea să se concretizeze însă în filmul „Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii”, care l-a adus în atenţia publicului larg. Din nefericire, artistul a fost diagnosticat, în urmă cu un an, cu borelioză, boală provocată de muşcătura unei căpuşe. În urma investigaţiilor complexe la care a fost supus la o clinică din Germania, s-a dovedit că artistul suferea de scleroză laterală amiotrofică, o boală incurabilă.

Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Bellu

În cursul zilei de azi, trupul neînsufleţit al lui Şerban Ionescu va fi depus la Biserica Batiştei. Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu o pot face între orele 8.00 şi 15.00. Artistul va fi mutat, ulterior, în foaierul Sălii Media a Teatrului Naţional (intrarea Tudor Arghezi), acolo unde cei care l-au îndrăgit pot depune o floare după ora 17.00. Mâine, la ora 14.00, trupul actorului va fi depus în capela Cimitirului Bellu, unde se va oficia serviciul religios, după care va urma înmormântarea.

 

 

Florin Zamfirescu

„Lasă în urmă roluri, o amintire a celor care l-au iubit, un copil şi ne lasă pe toţi în urmă. Şerban Ionescu a plecat. Într-un fel, mă bucur că a scăpat de chin, pentru că ştiu prin ce a trecut.”

 

 

 

Medeea Marinescu

„Şerban Ionescu a fost un om minunat care s-a stins îngrozitor de devreme. Dacă există o rază de lumină, e amintirea lui ca om şi a rolurilor pe care le-a lăsat în urmă, iar o a doua este fiul său, pe care l-a adorat.”

 

 

 

Florina Cercel

„Şerban Ionescu era un om minunat, un om cu o generozitate extraordinară.  Moartea lui a urmat celei a unui alt mare actor, Iurie Darie. Dumnezeu i-a iubit că i-a luat. Şi unul, şi celălalt au avut o suferinţă îndelungată şi nu meritau. Au fost prea buni actori, prea buni oameni ca să sufere atât de mult.”

 

 

 

Oana Pellea

„Pentru mine o să rămână Pelicanu’, studentul cu zâmbet timid, înalt şi ca un argint viu, talentat şi iubit de profesorul lui, Amza, ce ne venea în casă cu respect şi cu iubire. Mi-a fost şi o să-mi fie drag. Dumnezeu să te odihnească, Şerban Ionescu!”

 

 

Ion Dichiseanu

„Era un om extraordinar de bun, mi-era foarte drag. Îmi pare foarte rău că s-a prăpădit. Era de aşteptat, ca şi la Iurie Darie. Este păcat că s-a dus, pentru că, la 62 de ani, mai ai încă multe de spus.”

 

 

 

Dorel Vişan

„Şerban Ionescu a fost un actor din generaţia foarte bine pregătită. Păcat că generaţia asta dispare încet-încet şi nu prea se ridică actori tineri suficienţi ca să le ia locul. Va rămâne în teatrul şi în filmul românesc ca un actor cu contribuţii extraordinare. Una dintre ele este cea din «Ion».”

 

 

 

Sergiu Nicolaescu

„Şerban Ionescu a fost un actor de excepţie care putea interpreta cu uşurinţă orice rol, indiferent dacă era vorba despre unul în dramă sau în comedie. L-aş putea compara din acest punct de vedere cu un alt mare dispărut al nostru, Amza Pellea. Dumnezeu să-l ierte.”

 

 

 

Rodica Popescu-Bitănescu

„Şerban va rămâne în mintea mea ca un mare actor, ca un mare luptător şi cât o să trăiesc eu el o să trăiască în mintea mea tot timpul. Pentru că noi, actorii, trăim atât timp cât trăim în mintea publicului nostru.”

 

 „Era de o inspiraţie naturală şi de o putere care te ajuta şi pe tine să te ridici.” – Ioana Crăciunescu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial