RHCP concertează pe Naţional Arena

Vineri are loc cel mai aşteptat concert al anului: legendara trupă rock Red Hot Chili Peppers cântă pentru prima dată în România pe Naţional Arena. Show-ul va avea loc după ora 22.00.

Membrii trupei au închiriat mai multe camere la diferite hoteluri de lux din centrul Capitalei pentru ei şi familii. Concertul de pe Arena Naţională este inclus în turneul de promovare a celui mai recent material discografic al trupei, “I’m With You”. Ei se află pentru prima oară în România.

Pentru concertul programat vineri, sunt aşteptate aproximativ 45.000 de persoane. Miercuri, mai erau disponibile mai puţin de 2.000 de bilete la tribune şi la peluze.

 

Peste 70 de milioane de albume vândute

Îmbinând rockul cu accente de funk, punk, hip-hop şi rock psihedelic, Red Hot Chili Peppers şi-au creat un stil unic care le-a adus nu doar statutul de trupă cult a muzicii rock, ci şi vânzări în peste 70 de milioane de exemplare a celor 10 albume de studio lansate în carieră. De-a lungul celor aproape 30 de ani de carieră, Red Hot Chili Peppers au lansat 40 de single-uri. „Under the Bridge”, „Californication”, „Dani California”, „Give it Away”, „Scar Tissue” sau „Otherside” sunt doar câteva dintre hiturile pe care publicul român va avea ocazia să le asculte live, în premieră, la Bucureşti.

Nominalizată de 15 ori la premiile Grammy, trupa a câştigat şapte, inclusiv premiul pentru Best Hard Rock Performance (cu piesa „Give it Away”), Best Rock Song (cu piesele „Scar Tissue” şi „Dani California”) şi Best Rock Album (cu „Stadium Arcadium”), alături de acestea CV-ul trupei incluzând şi cinci trofee MTV Music Video Awards, precum şi patru American Music Awards.

 

Pentru prima oară în România

Cel de-al X-lea material discografic al trupei se numeşte „I’m With You” şi a fost lansat în luna august, clasându-se încă de la debut pe prima poziţie a topurilor din 17 ţări. Odată cu lansarea noului album, trupa -  în formula Anthony Kiedis, Michael ”Flea” Balzar, Chad Smith şi Josh Klinghoffer - a pornit într-un turneu de promovare ce a cuprins până acum ţări din America Latină, Asia şi Europa. Pentru 2012, au fost deja confirmate concerte în Anglia, Irlanda, Olanda, Franţa, Elveţia, Finlanda şi desigur, România.

1983  este anul înfiinţării trupei.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial