The Romanian Jazz Collection se lansează la The Passage Club

Dacă vrei să ai parte de o seară liniştită, într-o companie plăcută, vino să o vezi cântând live pe Luiza Zan în Passage Club, vineri seara, de la ora 21.30.

 

Nu rata un concert Luiza Zan & Friends care marchează lansarea CD-ului The Romanian Jazz Collection. Cel de-al doilea album care conţine selecţii înregistrate în cadrul Galei premiilor anuale de jazz, respectiv din 2011 pe anul precedent, beneficiază, faţă de cel anterior, de un plus de calitate artistică şi tehnică.  Acesta reuneşte aproape toţi muzicienii autohtoni valoroşi ai momentului, care, deşi sunt din generaţii diferite, se exprimă printr-o mare diversitate stilistică ce ilustrează orientările interpretative nu doar din România, ci din întreaga lume jazzistică. În felul acesta, poţi asculta sau reasculta jazz clasic cu Puiu Pacu Trio, solist Aldo Blaga, şi cu Costinel Mirea Quartet, jazz modern be-bop cu Trio Sorin Zlat şi cu grupul sibian Silex. Vei putea auzi şi blues-jazz fusion cu timişorenii de la Bega Blues Band, solista Maria Chiorean şi cu Duo Sorin Romanescu – Alex Man, jazz-rock fusion cu grupurile Marius Pop & M Theory şi Capriel Dedeian & Jazz Challenge. De asemenea, se regăsesc pe CD şi două piese uşor atipice, “Summertime”, de G. Gershwin, într-o interpretare a Mirelei Zafiri împreună cu Bega Blues Band, care te duce cu gândul la operetă, şi balada ,,Memories of you” dedicată de pianistul George Natsis, în numele organizatorilor, regretatului clarinetist de mare talent, care a fost Alin Constantin.
Vineri seara o vei putea asculta live pe Luiza Zan împreună cu Albert Tanţi – pian, Daniel Dumitrana – bas, Alex Man – chitară,  Constantin Mirea – vioară. Luiza Zan a câştigat Premiul I la Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur”, din iulie 2004, la exact o săptămână după cucerirea unui prestigios Premiu II la Festivalul de Jazz din Montreux, Elveţia. A cântat împreună cu Rick Condit, Mircea Tiberian, Romeo Cosma, DJ Vasile, Jimi Cserkesz şi Eddie Neumann. În 2008, concertează alături de trupa Slang în Ungaria, iar la Bruxelles este prima trupă care cântă live în Parlamentul European. Conferinţa de presă şi sesiunea de autografe vor avea loc începând cu ora 21.00.

 

Adresa: Calea Victoriei nr. 52, Pasajul Englez – vizavi de Hotel Novotel
Cocktail: 14 lei Bere: 6 lei Racoritoare: 5 lei Intrare: libera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

1 Comentariu

  1. gezmen says:

    Un lucru inbucurator. De fiecare data cand vad ca se lanseaza un disc cu jazz, imi spun ….inca mai exista aceasta muzica si pe teritoriul romaniei. Laudabil pentru cei care au asemenea initiative intr-un moment cand cultura chiar ca nu mai conteaza.

Lasa un comentariu


GetSocial