Jan Akkerman revine în Capitală

Primul eveniment din seria Guitar Masters va avea loc vineri seară, de la ora 21.00,  la Hard Rock Cafe, având un invitat de onoare din Olanda.

Maestrul desăvârşit al chitarei, Jan Akkerman, revine la Bucureşti, la 17 ani distanţă de la concertul susţinut alături de Paul Rodgers la Sala Palatului.

Jan Akkerman este considerat cel mai bun chitarist al lumii, în opinia editorilor revistei britanice „Melody Maker”.

 

A luat „Harpa de Aur“ în Olanda pentru întreaga carieră, ţară în care este vedetă naţională. Akkerman a experimentat mereu cu chitare şi echipamente noi, remarcându-se printr-un sunet special. A pionierat alternarea volumelor producând sunete degajate, fluide, susţinute, deşi este faimos şi pentru interpretări la viteze uimitoare. Akkerman este primul artist care a folosit lăuta într-o formaţie rock, demonstrând un interes deosebit pentru cultura timpurilor medievale şi epoca Renaşterii. Recunoscut la nivel internaţional încă din anii ’70, ca membru al trupei Focus alaturi de Thijs van Leer, Akkerman a compus o monumentală piesă progressive rock, „Hocus Pocus“, şi, ca prin magie, a intrat în toate topurile de atunci şi a rămas în conştiinţa colectivă până în zilele noastre. „Hocus Pocus“ s-a auzit la cele mai importante competiţii sportive, emisiuni TV, reclame, jocuri video, filme şi seriale de televiziune.

 A cântat cu BB King

Muzicieni din variate zone muzicale au exploatat tema piesei folosindu-se de farmecul compoziţiei. O recunoaştem în coverurile semnate de Iron Maiden, Vanessa-Mae, Michael Fath, Helloween, Marillion sau The Vandals.

Chitaristul olandez Jan Akkerman a realizat aproape orice îşi poate dori un muzician. A cântat cu BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman, Ice-T şi o mulţime de albume solo, impresionând prin stilul său versatil, fără graniţe şi fără limitări. În toamna anului 2011 a fost lansat cel mai nou material de studio, „Minor Details“, ca o continuare a materialului „C.U.“ din 2003. Critica de specialitate apreciează albumul comparând unele piese selectate de pe „Minor Details“ cu atmosfera muzicală creată de Santana, Miles Davis sau Stelly Dan şi cu energia muzicii Focus.

 

Biletele, între 80 şi 400 de lei

Biletele, în limita locurilor disponibile, pot fi achiziţionate de la Hard Rock Cafe, din reţeaua distribuitorilor Eventim şi prin sistemul rezervariclub.ro, având preţuri variate între 80 şi 400 de lei. Biletele cu locuri la mese necesită rezervare imediat după achiziţionare.

66 de ani va împlini artistul în Ajunul Crăciunului.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial