Dimitri from Paris revine la Bucureşti

Color împlineşte un an de când aduce în ţară cei mai buni DJ. Cu această ocazie, Dimitri from Paris revine după cinci ani în România, într-un cadru aranjat exclusiv pentru marea lor petrecere.

 

Ca ambasador francez al soundului de club stilat, Dimitri from Paris poate fi considerat “mândria țării lui” atât ca DJ producător şi remixer de cea mai înaltă clasă, cât şi ca simbol al eleganţei şi rafinamentului parizian. Influenţele lui muzicale sunt adânc înrădăcinate în funk-ul şi discoul anilor `70, stiluri din care s-a dezvoltat ulterior muzica house, dar şi în soundtrack-urile filmelor de top ale anilor `50-`60. Cu aşa o vastă viziune, Dimitri este unul dintre cei mai impredictibili DJ, trecând prin stiluri şi tempouri diferite spre a ne împărtăşi dragostea lui pentru muzică.

 

Mixează de peste 20 de ani
Cariera lui ca DJ a început la sfârşitul anilor `80 la un post-pirat parizian. Mutându-se la un radio oficial şi cu acoperire naţională, Dimitri devine primul pionier al muzicii house în Franţa, emisiunea sa fiind prima consacrată genului şi facând din el o figură de cult în rândul “connaiseur”-ilor de muzică de dans. Datorită aceleiaşi expuneri în mediul undelor, a putut să-şi promoveze sutele de edituri şi remixuri proprii pentru artişti diverşi ca de exemplu Bjork, Quincy Jones, James Brown, New Order şi The Cardigans printre mulţi alţii.

 

Albumul său, inclus în top 10 al anului
Şi totuşi, recunoașterea internațională vine abia în 1997, odată cu primul său album, “Sacrebleu”, lansat sub labelul lui Bob Sinclair, Yellow Productions. Acest album, un amestec elegant de soundtrack-uri, jazzy samba şi house organic, s-a vândut în sute de mii de exemplare şi a fost inclus în “Top 10 albums of the year” de celebra revistă „Mixmag”. Succesul acestui prim album a fost urmat de câteva compilaţii/mixuri, ajunse între timp legendare, precum “Deluxe house of funk” şi mai ales “A night at the Playboy Mansion” (scos la Virgin), pe care „Mixmag” l-a adăugat în topul celor mai bune 100 de compilaţii vreodată, iar „Rolling Stone” l-a caracterizat ca fiind un album “dirijat către senzualitatea nocturnă” proprie brandului – “ascultând albumul, e uşor să ţi-l imaginezi pe Dimitri mixând în pijamalele şi halatul lui Hugh Hefner”.
De-a lungul celor 30 de ani de carieră, releasurile lui Dimitri from Paris s-au vândut în milioane de exemplare, deşi au fost la labeluri indie şi au beneficiat de bugete mici. Dacă vrei să-l vezi mixând live, vino vineri seară, după ora 22.00 la Palatul Ghika. Biletele costă 40 de lei şi pot fi achiziţionate de la intrare.

 

Dimitri nu este întrebat niciodată ce urmează să mixeze în cadrul unui set, întrucât nici el nu ştie. Întotdeauna lasă mulţimea să îl inspire în alegerea pieselor.

 

Adresa: Strada Doamna Ghica nr. 5
Coktail: 20 lei Bere: 10 lei Racoritoare: 7 lei Intrare: 40 lei

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial