Welcome to Romania, Enge!

 Sâmbătă seară, de la ora 19.00, Bucureştiul găzduieşte un concert-eveniment susţinut de una dintre cele mai bune şi calde voci din istoria muzicii pop, legendarul Engelbert Humperdink.

 

Pe numele său real Arnold George Dorsey, Engelbert Humperdinck s-a născut în urmă cu 75 de ani în îndepărtata Indie, fiind unul dintre cei 10 copii ai ofiţerului britanic Mervyn Dorsey şi ai soţiei lui de origine indiană, Olive. Numele de scenă a fost ales după cel al compozitorului german al operei „Hänsel şi Gretel”, decedat în 1921. Cariera lui „Enge” a început în 1956, imediat după satisfacerea stagiului militar, dar succesul deplin l-a cunoscut în anii ’60-’70, atunci când întreaga lume a fost vrăjită de hituri precum „Release Me”, „Spanish Eyes”, „Quando quando quando” sau „The Last Waltz”. A fost perioada în care solistul şi-a schimbat numele, legal, în cel de scenă.

 

„Release Me”, apogeul carierei

Lansat de Humperdinck în 1967, „Release Me” a ocupat prima poziţie în Top 50 timp de 56 săptămâni şi a fost considerat apogeul popularităţii sale. Cu această piesă, ani de zile, artistul a înregistrat vânzări ce depăşeau 85.000 de exemplare pe zi. Poate mai puţin ştiut este că piesa originală a fost compusă de Eddie Miller în 1946 şi înregistrată în 1953. Ulterior, coveruri au înregistrat şi Jimmy Heap, Ray Price, Kitty Wells şi Little Esther Phillips. Transformarea piesei într-o baladă a fost însă cheia succesului pentru Humperdinck.

 

Cotabiţă, în deschidere

Românul Gabriel Cotabiţă a fost ales să cânte în deschiderea evenimentului de la Sala Palatului chiar de managementul lui Humperdinck, dintr-o listă atent alcătuită de organizatorii concertului. Din repertoriul lui Cotabiţă nu vor lipsi piese celebre ca “Noapte albastră” sau “Domnişoară, nu pleca”.

 

Are propria stea pe Walk of Fame

Cu 63 de Discuri de Aur la activ, reputatul interpret a fost recompensat cu o stea pe „bulevardul celebrităţilor” din New York, Walk of Fame. În 1988, Engelbert Humperdinck a primit Globul de Aur pentru „The Entertainer of the Year”. Recent, pe 27 octombrie, Humperdinck a fost distins cu Premiul “Music Legend 2010”, al American Society of Young Musicians, pe covorul roşu de la Hotelul Luxe, din Bel Air. Acest prestigios premiu îl situează pe “Enge” Humperdinck printre marile nume ale muzicii internaţionale, precum Stevie Wonder, Quincy Jones sau Brian Wilson.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial