Tudor Gheorghe concertează în scop umanitar

Dacă vrei să trăieşti o seară specială alături de un mare rapsod şi lăutar român, eşti invitat luni, 18 iunie, la Teatrul Naţional Bucureşti, acolo unde Tudor Gheorghe va susţine un concert extraordinar.

 

Cercetător asiduu al folclorului românesc, cu studii la Institutul de Folclor din Bucureşti, Tudor Gheorghe este o apariţie singulară în căutarea originalităţii româneşti. Spectacolele lui se nasc din vechile balade româneşti, din opera lui Ion Luca Caragiale şi din farmecul poemelor lui Lucian Blaga, Tudor Arghezi şi Ion Barbu. Este un artist unic, cu farmec şi mereu surprinzător, cu un public cucerit definitiv de frumuseţea cântecului său, fiind considerat expresia cântecului autentic.
Pe 18 iunie, începând cu ora 19.00, la Sala Mare a Naţionalului bucureştean, Tudor Gheorghe va susţine un concert pro bono în cadrul campaniei naţionale „Artiştii pentru artişti”. Iniţiată şi organizată din anul 2002, campania reprezintă un stimulator al solidarităţii de breaslă, un resort financiar pentru artiştii vârstnici cu probleme de existenţă şi un semnal pentru public şi autorităţi în legătură cu situaţia acestora şi demnitatea lor.
Tudor Gheorghe este un bine cunoscut cântăreț, compozitor şi actor român născut în comuna Podari, judeţul Dolj, dintr-o familie de ţărani. Copilăria, dar mai ales adolescenţa i-au fost dificile. Tatăl, cântăreţ la biserică, a fost arestat ca legionar şi închis ca deţinut politic la Aiud.

 

Comuniştii i-au interzis să cânte
În perioada comunistă, Tudor Gheorghe a întâmpinat foarte multe oprelişti, fiindu-i interzis să concerteze un deceniu, până la Revoluţia română din 1989. Artistului i-au fost cenzurate spectacolele, iar în anul 1979 i-a fost interzis să concerteze imediat după premiera spectacolului „Pe-un franc poet”. După revoluție, Tudor Gheorghe a revenit în forţă.
Preţul biletelor variază între 40 şi 80 de lei şi pot fi achiziţionate de la casa teatrului. Toate încasările se vor duce către fondul special constituit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial