Tudor Gheorghe, concert excepţional la Sala Palatului

Vrei să trăieşti o seară specială alături de un mare rapsod şi actor român?

Eşti invitat duminică, de la ora 19.00, la Sala Palatului din Capitală, acolo unde Tudor Gheorghe va susţine un concert extraordinar. Cercetător asiduu al folclorului românesc, completându-şi studiile la Institutul de Folclor din Bucureşti, Tudor Gheorghe este o apariţie singulară în căutarea originalităţii autohtone. Spectacolele lui se nasc din vechile balade româneşti, din opera lui Ion Luca Caragiale şi din farmecul poemelor lui Lucian Blaga, Tudor Arghezi şi Ion Barbu. Este un artist unic, mereu surprinzător şi cu un public cucerit definitiv de frumuseţea cântecelor sale, considerate expresia autenticităţii.

Duminică, începând cu ora 19.00, maestrul ne invită la spectacolul „Nu se poate cu de toate”, în care prezintă auditoriului un Caragiale autentic: “Textul la Caragiale este esenţial… Fără trucuri exterioare, fără invenţii, fără farafastâcuri…”. Naturaleţea maestrului în dorinţa sa de a transmite un mesaj ferm auditoriului este bine-cunoscută. Spectacolele sale, indiferent de temă, sunt evenimente pline de vibraţie ce fac publicul să fie pe aceeaşi frecvenţă cu el, iar reprezentaţiile sale se transformă de fiecare dată într-o experienţă unică de cultură şi artă pură.
De aceea “Nu se poate cu de toate” se constituie, aşadar, într-un spectacol original ce dezvăluie opera lui Caragiale în esenţa sa, fiind o reprezentaţie menită “să-i mulţumească pe câţiva oameni care nu se lasă păcăliţi de vulgaritate, de lucrurile uşor accesibile”, după cum îşi identifică Tudor Gheorghe auditoriul.

Comuniştii i-au interzis să cânte
Până la revoluţia din 1989, Tudor Gheorghe a întâmpinat foarte multe oprelişti: i-au fost cenzurate spectacolele, iar în 1979, imediat după premiera spectacolului „Pe-un franc poet”, i-a fost interzis să mai concerteze. După revoluție, Tudor Gheorghe a revenit în forţă.

Preţul biletelor variază între 40 şi 80 de lei şi pot fi achiziţionate de la casa Sălii Palatului.

67 de ani a împlinit maestrul pe 1 august.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial