Sarmalele Reci prezintă „Haos.ro”

Longeviva trupă îşi lansează, vineri seară, cel mai nou album printr-un concert susţinut la Hard Rock Cafe.

 

Grupul a debutat într-un concert la Theatrum Mundi în 15 decembrie 1993. Componența inițială a fost Zoltán András (voce, clape), Emil Viciu (chitară), Mihai Iordache (sax), Ciprian Voinea (bas) şi Florin Ștefan (tobe). Primii doi membri ai grupului vor rezista, alături de textierul Florin Dumitrescu, diverselor variații de componență. Inițial, repertoriul conținea opt cântece (“Violeta”, “Țara te vrea prost”, “Gașca de la bloc” etc.), dar succesul instantaneu îi obligă pe muzicieni să adauge altele noi, la scurt timp. Remarcați, primesc imediat oferte de concert şi evoluează în special pe scene de teatru; cântă la Centrul Cultural American și la Institutul Francez din București.

 

,,Adrian Băsescu”, interzisă la radio pe motiv că ar fi… manea
Cunoscută drept o trupă care interpretează piese controversate, multe cu texte care se constituie în adevărate proteste, Sarmalele Reci au trăit şi un moment neplăcut. În plin secol 21, în 2006, trupei i-a fost cenzurată o piesă, la un post de radio specializat pe rock, pe motiv că ar fi… manea. “Aveam favorabilitate maximă, să zic pe româneşte, aveam prieteni. Ne-a fost scos cântecul de pe post după două săptămâni, zicându-ne că era o manea. Or, piesa nu este o manea. Este rock cu influenţe orientale. Este o manea aşa cum şi Led Zeppelin cântă rock cu influenţe orientale. Ori Sting. Acesta a fost un pretext. Sunt cântece care deranjează”, mărturisea textierul grupului, Florin Dumitrescu., într-un interviu acordat site-ului gandul.info.

 

Albumul, deja disponibil pe piaţă
„Haos.ro” este un produs tipic Sarmalele Reci, conţinând 10 cântece în stilul caracteristic, pe versurile lui Florin Dumitrescu. Albumul este o producţie Gazeta sporturilor & Sarmalele Reci, cu sprijinul Rock FM, şi este disponibil pe piaţă din data de 9 mai, când a apărut împreună cu “Gazeta sporturilor”, la toate punctele de difuzare a presei.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial