„Love Affair” cu Holograf

De Dragobete, cunoscuta trupă va sărbători iubirea alături de fani, la Sala Polivalentă.

 

Din 1978, trupa Holograf este nelipsită din peisajul muzical românesc. Atunci, în urmă cu 34 de ani, o mână de studenţi a început să repete la Casa de Cultură a Studenţilor „Grigore Preoteasa”. Printre ei, Mihai Pocorschi, cel care avea să-i coopteze şi pe Edi Petroşel (tobe), şi pe Tino Furtună (clape), dacă e să amintim doar cele mai cunoscute nume. În timpul anilor universitari, Holograf a participat cu succes la mai multe festivaluri studenţeşti. După terminarea studiilor, trupa a cunoscut iarăşi modificări, în condiţiile în care unii membri au trebuit să părăsească Bucureştiul. A urmat o colaborare cu Gabriel Cotabiţă, ca solist, materializată în primul album al trupei – „Holograf 1” – în 1983. Craioveanul Cotabiţă nu a mai continuat cu Holograf, aşa că, din 1985, solist a fost cooptat Dan Bittman. Tot atunci, Mihai Pocorschi s-a îmbolnăvit de hepatită şi în locul lui în trupă a intrat Nuţu Olteanu, fost chitarist la Iris.

 

Ajungerea la maturitate
În formula respectivă, trupa a cunoscut o perioadă înfloritoare, cu numeroase turnee în ţară şi, vara, la Costineşti, dar şi trei noi albume. Holograf era deja un nume important pe scena rock a României. A urmat revoluţia din 1989 şi pentru „holografi” au urmat momente de răscruce. Nuţu Olteanu a plecat în Suedia şi locul lui a fost luat de Florin Ochescu. Trupa nu mai era însă aşa de bine primită de publicul avid de acorduri străine, după ani de cenzură. Atunci, Holograf a plecat în Olanda unde a concertat în cluburi şi discoteci, până în 1993. Ochescu a plecat şi el din trupă, locul lui fiind luat de Romeo Dediu, ajungându-se la formula în care Holograf cântă şi în prezent. Trupa s-a întors definitiv în ţară şi, ajunsă la maturitatea deplină, a început să producă hituri pe bandă rulantă.

 

„Love Affair” cu Angela Gheorghiu
Revenind în actualitate, evenimentul de vineri  lansează oficial şi noul album al trupei, intitulat „Love Affair”. Concertul, care va începe la ora 19.30, beneficiază de participarea extraordinară a sopranei Angela Gheorghiu, împreună cu care Holograf au realizat cel mai nou single al lor, „Nu mai e timp”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial