Leonard Cohen concertează în Capitală

Trubadurul canadian care a cucerit inimile publicului din România revine la Bucureşti sâmbătă pentru a-şi promova cel de-al 12-lea album, “Old Ideas”.

Inconfundabila voce a lui Leonard Cohen răsună de această dată în Piaţa Constituţiei din Capitală, începând cu ora 20.00.

Old Ideas World Tour 2012 survine deosebitului succes înregistrat de turneul artistului din perioada 2008-2010, un lung periplu pe toate meridianele globului, cu seri de spectacole în care Leonard Cohen a cules aplauze furtunoase din partea spectatorilor cuceriţi definitiv de muzica sa. Îndrăgitul artist interpretează majoritatea pieselor care l-au transformat în legendă, dar şi melodii noi, extrase de pe cel mai recent material de studio. Albumul, intitulat “Old Ideas”, a reuşit clasarea pe locul I în topurile din întreaga lume, iar asta încă din prima săptămână de la apariţie. Acest fapt constituie o premieră chiar şi pentru un artist de talia lui Leonard Cohen.

Şase decenii de carieră

Cariera lui Leonard Cohen se întinde pe şase decenii, interval în care creaţia sa a fost apreciată şi a devenit un reper solid atât din punct de vedere muzical, cât şi liric. Albume devenite clasice precum “Songs of Leonard Cohen” (1967), “The Future” (1993) şi “Ten New Songs” (2001) i-au adus glorie artistului, iar contribuţia sa a fost recunoscută prin includerea în Rock and Roll Hall of Fame. Piesele sale au fost reinterpretate în peste 1.300 de variante, inclusiv de artişti şi trupe ca U2, REM, Nick Cave sau regretatul Johnny Cash.

Va concerta trei ore la Bucureşti

Pentru întâlnirea cu publicul românesc, canadianul a pregătit un concert de peste trei ore. Mai mult, Bucureștiul este singurul oraș din Europa de Est care va fi onorat de vizita lui Leonard Cohen. În rest, turneul ce promovează albumul artistului, „Old Ideas“, cuprinde exclusiv orașe din țări ca Belgia, Olanda, Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda, Germania sau Marea Britanie.

Până acum, interesul românilor pentru acest concert s-a dovedit foarte mare, biletele de la mai multe categorii epuizânde-se. Restul încă mai pot fi cumpărate prin reţeaua de magazine parteneră Eventim, dar şi de pe site-ul eventim.ro.

78 de ani împlineşte artistul vinerea aceasta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial