Kosheen concertează, sâmbătă, în Club Panic

O apariţie explozivă, trupa Kosheen revine în România sâmbătă, în Panic, de la ora 22.00, într-un turneu de promovare a noului său album, “Independence”.

Nu este nevoie de o prezentare mai complexă decât fredonarea single-ului “Hide U”, o piesă cu mare rezonanţă pe scena muzicală internaţională, pentru a vă convinge că starurile britanice pregătesc un show incendiar.

Din când în când apare o trupă care nu numai că ignoră orice reguli, dar le şi rescrie. Încă de la formare, în anii ’90, Kosheen a demonstrat că succesul nu trebuie să vină în termenii dictaţi de alţii. Printr-o fuziune a vocii cântăreţei Sian Evans cu electronica întunecată a lui Darren Decoder şi Markee Substance, trupa a creat melodii în care sunetul spune o poveste, la fel cum şi versurile o fac, iar limitele muzicale sunt provocate şi depăşite în permanenţă.

Darren Decoder a luat drumul muzicii electronice datorită influenţelor muzicale primite de la Portishead, Orbital şi drum’n’bassului ambiental auzit la LTJ Bukem. A început să pună muzică din poziţia de DJ împreună cu Markee Substance la petreceri rave, ca mai apoi să creeze petrecerile de clubbing Ruffneck Ting prin jurul Bristolului şi al zonei South West.
Crescut cu muzica trupelor The Smiths, Echo, The Bunnymen, Stone Roses şi Happy Mondays, Markee a devenit foarte instrumental într-o zonă drum’n’bass. În curând, perechea avea s-o cunoască pe Sian Evans, fugită de acasă la 16 ani şi care îşi lua o varietate de joburi temporare doar ca să poată călători la festivalurile şi petrecerile ce aveau loc în întreaga ţară.

 Lansează un nou album în România
Ca trio, membrii trupei au învăţat că pot combina dragostea lor pentru rock, hip-hop, jazz, drum’n’bass şi folk, dar, în acelaşi timp, să compună cântece de suflet. Lumea avea să recunoască faptul că cei trei aveau ceva cu adevărat special. Melodia “Hide U” a ajuns pe poziţia a şasea în Marea Britanie, în timp ce “Catch” a ocupat locul 15, iar “Hungry”, locul 13. Albumul “Resist” avea să ajungă pe locul al optulea în Marea Britanie şi a pătruns înTop 30 în Australia, Olanda, Belgia şi Grecia. Albumul s-a vândut în mai mult de jumătate de milion de exemplare la nivel mondial. Datorită acestuia, trupa a susţinut 141 de show-uri, în 33 de ţări, având peste un milion de spectatori. Al doilea lor album, intitulat “Kokopelli”, după simbolul amerindian al fertilităţii, individualităţii şi muzicii, a fost o colecţie hipnotică şi intimă de cântece de suflet. A ajuns să fie cel mai bine cotat LP al celor de la Kosheen (locul al şaselea) şi le-a adus şi o nominalizare la Brit Awards. Ultimul şi cel mai nou album al lor, “Independence”, a fost scos pe piaţă la sfârşitul lunii septembrie şi va avea parte de o lansare excepţională pe data de 13 octombrie, în Panic Club.

Biletul la concert costă 35 de lei şi poate fi achiziţionat la intrarea în club.

1991 este anul în care Sian a devenit mamă, de atunci ea implicându-se în diverse campanii dedicate protecţiei mediului.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial