JE T’AIME, Jane Birkin

Duminică seară, solista britanică va concerta în premieră în România, la Sala Palatului.

 

Jane Birkin a fost o adevărată divă a deceniilor 7 şi 8. Actriţă şi cântăreaţă, Jane s-a născut în Londra, pe 14 decembrie 1946, dar marile succese le-a cunoscut în Franţa, acolo unde locuieşte şi în prezent.
Controversele iscate de sexualitate
În 1968, Jane l-a întâlnit pe Serge Gainsbourg, cântăreţ, actor şi regizor francez, împreună cu care a jucat în filmul „Slogan”. Din acel moment, Birkin a devenit o adevărată muză pentru francez. Un an mai târziu, cei doi înregistrau piesa „Je t’aime… moi non plus”, cenzurată însă de radiourile din Spania, Italia şi Anglia din cauza versurilor explicite, cântate lasciv pe un fundal de gemete sexuale scoase de Jane, culminând cu simularea unui orgasm în finalul cântecului. Însuşi Vaticanul a declarat piesa drept ofensatoare.

 

Cântă pentru Gainsbourg
Din 1968, Jane şi Serge au început o relaţie extrem de pasională care a durat 13 ani. Deşi nu s-au căsătorit niciodată, cei doi au o fiică, Charlotte. Birkin l-a părăsit pe Gainsbourg în 1980, dar l-a păstrat permanent în sufletul ei. Francezul a murit în 1991. Concertul de la Bucureşti este dedicat tocmai lui Serge Gainsbourg, cel care a fost şi iubit, şi mentor pentru Jane Birkin.

 

Get the Flash Player to see this player.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial