În amintirea unei dive

 Marţi, în Piaţa George Enescu din faţa Ateneului Român, compania Events – cea care organizase concertul care trebuia să fie susţinut de Amy Winehouse în România – propune un omagiu divei britanice, dispărută fulgerător dintre noi. 

 

Evenimentul este organizat la opt zile distanţă de data la care Amy Winehouse trebuia să cânte la Bucureşti şi este structurat în două părţi. În deschidere, de la ora 20.00, solişti români precum Paula Seling, Rona Hartner sau Maria Radu vor interpreta live coveruri după hiturile britanicei. „Aveam nevoie de câteva artiste cu un timbru aparte, cu aceeaşi putere de seducţie pe care-o avea Amy Winehouse, ca să recreăm emoţia unei reîntâlniri autentice cu muzica sa”, spune Sorina Burlacu, directorul general al companiei Events.

 

 

 

Amy, precum Janis Joplin
„De când mă ştiu am fost fan… Janis Joplin! Amy Winehouse este, cred eu, un fel de Janis Joplin a ultimei generaţii. Cu bunele şi cu relele acumulate între timp. Multe se pot spune în contradictoriu, probabil. Dar un lucru este cert: muzica ei va rămâne. Gestul nostru de acum nu este decât un mic omagiu adus unei artiste cu destin tragic care se alătură celebrei galerii care îi reuneşte pe Jimi Hendrix, Janis Joplin şi Jim Morrison”, a declarat Paula Seling, una dintre solistele care vor concerta marţi. “Când am descoperit-o, am fost şocată. Într-o lume muzicală în care se pune accentul numai pe imagine, Amy Winehouse reprezenta talentul pur…. o voce inconfundabilă, personalitate puternică şi mult feeling. O pun pe aceeaşi treaptă cu marile voci ale lumii: Aretha Franklin, Etta James, Whitney Houston… Pentru mine rămâne unică”, a precizat şi Maria Radu. După recitaluri, de la ora 21.00, organizatorii le propun spectatorilor proiecţia unuia dintre cele mai reuşite concerte susţinute de cântăreaţa britanică, înregistrat pe DVD-ul intitulat „I Told You I Was Trouble: Amy Winehouse Live From London (2007)”.

 

Destin stins înainte de vreme
Amy Winehouse a murit pe 23 iulie, la vârsta de 27 de ani, după ce s-a confruntat mulţi ani cu dependenţa de alcool şi de droguri. Fanii şi criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv şi combinaţia unică de jazz şi soul care îi caracterizau muzica. Un alt atu al controversatei artiste britanice era talentul incontestabil de compozitoare – muzica pe care a scris-o este, fără excepţie, profund personală, de o candoare brutală. Cele două discuri ale sale, “Frank” şi “Back to Black”, s-au vândut până în prezent în peste 12 milioane de exemplare în întreaga lume. Albumul “Back to Black” din 2006 a obţinut cinci trofee Grammy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial