Bohren & der Club of Gore, live @ The Silver Church

Sâmbătă seară, de la ora 20.00, clubul de pe Calea Plevnei organizează pentru prima dată în România un concert al celei mai cunoscute trupe de horror-jazz din lume.

 

Ambient, jazz, downtempo, experimental, indie, e greu să alegi doar o categorie dintre cele enumerate pentru a încadra muzica germanilor de la Bohren & der Club of Gore. Trupa a fost înfiinţată în 1992, în Mülheim an der Ruhr, de către Thorsten Benning, Morten Gass, Rodenberg Robin şi Henseleit Reiner. Iniţial, membrii grupului cântaseră în diferite trupe hardcore, cum ar fi 7 Inch Boots sau Chronical Diarrhoea. În 1992, ei au produs un crossover de jazz şi ambient, pe care l-au descris ca un „amestec păgân de balade jazz, esenţă morbidă de Black Sabbath şi sunete mai lente inspirate de Autopsy”. După patru ani, în 1996, a existat o schimbareîn formula iniţială. Henseleit a părăsit trupa şi a fost înlocuit cu Christoph Closer. În cei 20 de ani de existenţă, Bohren & der Club of Gore a scos pe piaţă şapte albume: „Gore Motel” (1994), „Midnight Radio” (1995), „Sunset Mission” (2000), „Black Earth” (2002), „Geisterfaust” (2005), „Dolores” (2008) şi „Beileid” (2011).

 

Presa străină îi compară cu Badalamenti
„Bohren & der Club Of Gore creează acel tip de muzică pe care Angelo Badalamenti l-a perfecţionat pentru soundtrack-ul «Twin Peaks». Într-o formă finisată, prăfuită şi mult evocativă, este tipul de muzică ce te îndeamnă să te apuci de fumat. Unii dintre voi s-ar putea să fiţi nefamiliarizaţi cu această trupă excelentă, iar dacă sunteţi în căutarea a ceva inspiraţional, care să vă inducă într-o adâncă meditaţie, terapie prin visare, carusel în slow-motion, sesiune de whisky la ora 5 sau orice altă «linişteală»… opriţi căutarea! O muzică excelentă!”, aşa sună descrierea pe care site-ul de specialitate boomkat.com o face trupei germane.

 

„Au un efect hipnotic, sfâşietor ca un hibrid demonic între Bad Plus şi Candlemass. Muzicienii ăştia ar putea fi uşor caracterizaţi drept formaţia de jazz a întunericului.”- popmatters.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial