„Soţia prietenului meu”, în varianta originală

Enrico Macias revine în România pentru a celebra 50 de ani de carieră printr-un concert extraordinar ce va avea loc pe scena Sălii Palatului vineri, de la ora 20.00.

 

Gaston Ghrenassia, cunoscut lumii întregi ca Enrico Macias, s-a născut într-o familie de evrei muzicieni, pe 11 decembrie 1938, în oraşul Constantine din Algeria  Franceză, unde a trăit până în 1961 când, în timpul războiului de independenţă, tatăl său a fost asasinat. Şi-a început cariera ca profesor, dar nu a abandonat  niciodată pasiunea descoperită în copilărie, chitara. Se mută în Paris, locul în care începe să se contureze cariera sa muzicală. Primul său album, “Adieu mon pays”,  îl înregistrează în 1962, iar apariţia sa în acelaşi an la televiziunea franceză îl transformă într-un star. Se bucură de un imens succes în multe ţări europene, iar  în 1968 îşi face debutul în America, unde spectacolul din celebra “Carnegie Hall” este sold-out.

 

Interzis în ţara natală
Macias a obţinut admiraţia oamenilor de pe toate continentele, mai puţin admiraţia poporului său. Din păcate, dorinţa sa de a se întoarce şi concerta în ţara natală nu  i s-a îndeplinit. Încercarea de a concerta în cadrul unui turneu în Algeria, în 2000, a stârnit multe controverse. După anularea acestui turneu, Enrico Macias a scris  o carte, “Mon Algerie”, promovată ca “un adevărat cântec de dragoste dintre un bărbat şi pământul său natal”. Macias a încercat şi în 2007 să îl însoţească pe  preşedintele francez Nicolas Sarkozy într-o vizită oficială în Algeria, dar, din păcate, se loveşte din nou de opoziţia vehementă a multor organizaţii, dar şi a  primului-ministru algerian, din cauza suportului acordat şi declarat de către artist Israelului.

 

Cover cântat de Alexandru Jula
Pentru concertul din 9 martie, Enrico Macias a pregătit multe surprize plăcute fanilor din România şi promite un show incendiar, cu multe melodii ce nu s-au regăsit în  playlistul concertului de anul trecut, dar şi piese celebre precum „Zingarella” sau „La femme de mon ami”, un cântec celebru în România în perioada comunistă, când a  fost tradus şi cântat de Alexandru Jula.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial