„Talcioc urban” în scopuri caritabile

Duminică, 27 ianuarie, de la ora 10.00, va avea loc, la locul de joacă „Riţa Veveriţa” (adresa: Intrarea Horbotei nr. 12, bloc 2, parter, sector 3) un talcioc „altfel”. „Marfa” expusă va fi vândută cu scopul adunării de fonduri pentru ajutorarea unui copil special: Tudor Jalbă-Şoimaru.

 

„E greu să scrii povestea propriului copil atunci când nu vrei să fii melodramatic sau extrem de subiectiv.” Aşa îşi încep povestea Victor şi Emanuela Jalbă-Şoimaru pe blogul special creat pentru fiul lor, Tudor. În august 2011, micuţul Tudor a primit un diagnostic implacabil: întârziere psihomotorie severă. Un an a durat tratamentul pentru recuperarea motorie, însă bucuria acestei victorii a fost umbrită de un al doilea diagnostic: tulburare de spectru autist, cu întârziere psihică severă. Din acel moment a început lupta cu boala, concretizată prin şedinţe de terapie comportamentală începute la Centrul de Practică în Autism coordonat de ANCAAR (Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România) în cadrul Facultăţii de Psihologie de la Universitatea „Spiru Haret”.

 

Cum s-a născut ideea licitaţiei
La patru luni de la începutul terapiei, lucrurile nu par să avanseze în ritmul preconizat, astfel că şedinţele, fără îndoială costisitoare, vor trebui continuate vreme îndelungată. Victor Jalbă-Şoimaru, care se ocupă cu producţia la Editura Casa de Pariuri Literare, este singurul din familie care aduce un venit, insuficient însă pentru acoperirea cheltuielilor. Astfel s-a născut ideea organizării unei licitaţii cu obiecte donate de artişti, sumele rezultate fiind direcţionate pentru plata şedinţelor de terapie.

 

Nume importante pe lista artiştilor donatori
Lista celor care vor participa cu donaţii dintre cele mai diverse la „Talciocul urban” de duminică este semnificativă. Licitează, aşadar, cunoscuta scriitoare Nora Iuga (un tablou, o icoană; diverse volume de proză), Iulian Tănase, Silviu Lupescu (scrisori de la Adrian Marino), Anca Mizumschi, Lucian Dan Teodorovici (cartea de debut, o ediţie „specială”; un exemplar din „Matei Brunul”), Dan Lungu (volumul de debut), Cezar Paul-Bădescu, Mihail Vakulovski şi lista ar putea continua.

 

Cont pentru donaţii:
Emanuela Jalbă-Şoimaru
Cont IBAN RON: RO94 RZBR 0000 0600 1209 4892
Cont IBAN EUR: RO07 RZBR 0000 0600 1529 4354
RAIFFEISEN BANK SA, Cod SWIFT/BIC: RZBRROBU, Agenţia Camil Ressu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial