Unde ieşim la grătar

 

Aer curat, verdeaţă de jur-împrejur şi mititei care sfârâie pe grătare. Nimic nu se compară cu o ieşire la iarbă verde după câteva zile stresante. Află care sunt cele mai bune locuri unde poţi încinge grătarul împreună cu prietenii sau familia.

 

În Parcul Copilului din sectorul 4 există o zonă specială pentru picnic, unde autorităţile locale au montat 47 de grătare din cărămidă, măsuţe rustice cu scaune din buturugi, foişoare acoperite şi coşurile de gunoi. Pentru a avea acces la grătar, bucureştenii trebuie să aibă la îndemână un act de identitate.

 

 

Picnic la Mogoşoaia
În fiecare weekend, şi în parcul de lângă Palatul Mogoşoaia, municipalitatea pune la dispoziţia bucureştenilor grătare şi saci menajeri. Duminică (până pe 28 august), de la ora 19.00,  are loc „Vara de jazz şi poezie la Mogoşoaia”, intrarea fiind liberă. La Palat se poate ajunge şi cu  linia specială RATB 460, cu plecare de la Laromet (Bucureştii Noi).

 

 

La Brăneşti poţi pescui
O altă destinaţie preferată de grataragii este Pădurea Băneasa, la 10 km de Bucureşti, unde doritorii pot vizita şi Grădina Zoologică (Vadul Moldovei nr. 4). La 11 km de Capitală se află pădurea şi lacul Brăneşti. Nu puţini sunt cei care se relaxează, aici, la iarbă verde sau pescuind. La 14 km de Capitală se află Pădurea Cernica, însă doritorii pot organiza picnicuri şi în Pădurea Pustnicu, situată la aproximativ 18 km de Bucureşti, unde există locuri special amenajate.

 

Bonus: teren de fotbal sau tenis
La aproximativ 40 km de Capitală, pe DN1, se află  Complexul Astoria din Snagov. Aici există spaţii pentru grătar, terenuri de tenis, baschet şi volei şi se pot închiria bărci de agrement. Şi în pădurile Buftea şi Bragadiru există locuri special amenajate pentru grătare în aer liber. La Bragadiru se găsesc şi terenuri de fotbal şi de tenis.

 

Arunci gunoiul pe jos, primeşti amendă!
Cei care aruncă ambalaje pe jos riscă amenzi între 200 şi 500 de lei. Potrivit legii, şi aprinderea focului la mai puţin de 30 m de limita pădurii se taxează cu amendă între 2.000 şi 5.000 de lei. În primăvara acestui an, la Parlament a fost depusă „Legea picnicului”, ce va permite grătare în locuri special amenajate. Potrivit proiectului, cei care vor aprinde focul în spaţii neamenajate şi vor face mizerie vor scoate din buzunar până la 3.000 de lei.

 

Cât costă
Grătare între 50 şi 150 de lei; modele profesionale: între 300 şi 1.200 de lei
Cărbuni sau brichete de mangal, 3 kg: 8-12 lei
Chibrituri pentru grătar: 5 lei/cutia
Curăţător pentru grătar: 5-20 lei
Soluţie inflamabilă: 13-17 lei/litru

 

Ustensile
Set ustensile: 30-100 lei
Set furculiţe sau cuţite din plastic (între 20 şi 50 de bucăţi): 2-6 lei
Set farfurioare din plastic (50 buc): 10 lei
Set pahare din plastic (maximum 50 buc): 2-6 lei

 

Mâncare
Peşte macrou: 10 lei/kg
Pulpe pui: 11 lei/kg
Piept pui: 16 lei/kg
Mititei: 14 lei/kg
Cârnaţi: 14 lei/kg
File de porc: 18 lei/kg
Ceafă şi muşchi de porc: 21 lei/kg
Condimente: 1.20-2 lei
Roşii pentru salată: 2 lei/kg
Castraveţi: 1.5lei/kg
Ceapă: 1 leu/legătura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial