Terasele din Centrul Vechi, program până la 24.00

Municipalitatea a iniţiat un proiect ce prevede ca, între 15 martie şi 15 noiembrie, majoritatea teraselor din Centrul Vechi să funcţioneze până la ora 24.00 şi doar la finele săptămânii programul să poată fi extins cu încă o oră. De asemenea, organizarea evenimentelor festive private în această zonă ar urma să fie interzisă.

Terasele sezoniere amplasate în Centrul Vechi, în perimetrul delimitat de străzile Lipscani, Bd. I.C. Brătianu, Splaiul Independenţei şi Calea Victoriei, vor fi deschise de luni până joi până cel târziu la ora 24.00, iar de vineri până duminică se vor închide cu o oră mai târziu. Programul este prevăzut în “Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea teraselor sezoniere în perimetrul Centrului Istoric Bucureşti”, iniţiat de Municipalitate şi supus dezbaterii publice. Totodată, terasele aflate în vecinătatea blocurilor vor funcţiona până la ora 22.00. Însă, potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei, cu ocazia unor evenimente de anvergură (Zilele Bucureştiului, evenimente sportive – de exemplu Finala Europa League), Municipalitatea va emite reglementări speciale pentru perioada respectivă.

Fără plasme pe terase şi spectacole live mai târziu de ora 22.00

Spectacolele live ce vor avea loc pe terasele sezoniere se vor termina la ora 22.00. De asemenea, potrivit proiectului, nu vor mai putea fi organizate evenimente festive private pe terase, inclusiv nunţi sau botezuri. Printre altele, vor fi interzise amplasarea plasmelor, LCD-urilor şi videoproiectoarelor, utilizarea plantelor decorative artificiale şi amplasarea cortinelor de protecţie împotriva ploii şi vântului. Regulamentul stabileşte şi folosirea seturilor identice de mobilier pe terase, evitându-se culorile stridente şi mobilierul de terasă pliant sau din plastic. În documente se specifică şi că va fi interzisă prepararea în aer liber a oricăror produse alimentare, „cu excepţia standurilor amenajate cu ocazia unor evenimente de scurtă durată – culturale, târguri sau expoziţii ce includ demonstraţii culinare”.

Proiectul va îmbunătăţi imaginea urbană

Potrivit documentelor oficiale, prin aplicarea măsurilor propuse în regulamentul de organizare a teraselor se pot anticipa, printre altele, scăderea infracţionalităţii şi atragerea investiţiilor şi a turiştilor. “Plecând de la un set de probleme reale, precum agresarea şi degradarea peisajului urban, inclusiv prin amenajarea inadecvată a teraselor sezoniere, se doreşte ca prin implementarea unui set de măsuri, inclusiv prin reglementarea activităţilor de alimentaţie publică pe terase sezoniere în Centrul Istoric Bucureşti, să se amelioreze imaginea urbană a unei zone de interes naţional şi internaţional, să sporească atractivitatea acestui obiectiv turistic cu un real potenţial de dezvoltare economic şi să se îmbunătăţească, în acelaşi timp, confortul şi condiţiile de viaţă ale rezidenţilor şi utilizatorilor spaţiilor din acest perimetru”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Poţi trimite sugestii primăriei

Regulamentul privind funcţionarea teraselor sezoniere din Centrul Vechi se află în dezbatere publică pe site-ul Municipalităţii, www.pmb.ro. Bucureştenii îşi pot trimite părerile şi punctul de vedere până pe 25 ianuarie, fie pe site, fie prin poştă, la adresa: Splaiul Independenţei nr. 291-293, sector 6 – Direcţia Asistenţă Tehnică şi Juridică, sau la Centrul de Informare al Primăriei Capitalei.

25 ianuarie este data până la care proiectul Municipalităţii se află în dezbatere publică.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial