Sondaj CCSB: Robert Negoiţă se distanţează de contracandidatul său, Liviu Negoiţă

Potrivit ultimului sondaj CCSB, Robert Negoiţă, candidat al USL la Primăria Sectorului 3, şi-a consolidat prima poziţie privind intenţia de vot în competiţia cu Liviu Negoiţă, candidatul PDL. De asemenea, USL a continuat să crească în dauna PDL, care se află, la sectorul 3, doar puţin peste 20% din intenţiile de vot.

 

În perioada 23-24 mai 2012, Compania de Cercetare Sociologică şi Branding (CCSB) a realizat un nou sondaj de opinie pe un volum al eşantionului de 1.201 persoane, tipul eşantionului fiind stratificat bistadial. Marja de eroare a sondajului este de +/-3%. Conform datelor sondajului, în sectorul 3 se estimează o participare la vot de 59%, 28% din totalul populaţiei cu drept de vot nedorind să voteze şi 13% fiind plecată din ţară

 

USL, 68%

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Sectorului 3, 68% din populaţia cu opţiuni de vot ar alege reprezentanţii USL, 21% ar vota cu cei ai PDL, 6% cu PP-DD, 2% cu Partidul Verde şi 4% cu reprezentanţii altor formaţiuni. Faţă de sondajul realizat în perioada 2-5 mai 2012, se remarcă o creştere cu cinci puncte procentuale a intenţiei de vot pentru USL şi o scădere cu patru puncte procentuale a votului pentru PDL.

 

Robert Sorin Negoiţă, majoritate confortabilă
Potrivit sondajului CCSB, care a adresat o întrebare închisă privind opţiunile de vot pentru candidaţii la primărie, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Sectorului 3, 52% din populaţia cu opţiuni de vot l-ar alege pe Robert Negoiţă, candidat al USL, 39% ar vota cu Liviu Negoiţă, candidat al PDL, 6% ar vota cu Cătălin Zamfira (PP-DD) şi 4% cu alţi candidaţi. Faţă de sondajul precedent, realizat în perioada 2-5 mai 2012, se remarcă o creştere cu patru puncte procentuale a intenţiei de vot pentru candidatul USL, Robert Negoiţă, şi o scădere cu două puncte procentuale a intenţiei de vot pentru candidatul PDL, Liviu Negoiţă. Cu două săptămâni înaintea alegerilor, se consolidează astfel trendul crescător pentru candidatul Robert Negoiţă. Acesta a depăşit deja pragul de 50% privind intenţia de vot, apropiindu-se de valoarea, aflată, şi ea în creştere a votului politic pentru USL. În acelaşi timp, Liviu Negoiţă, a cărui scădere în privinţa intenţiei de vot se accentuează, a coborât sub pragul de 40%.

 

52% din populaţia cu opţiuni de vot au declarat că l-ar alege pe Robert Negoiţă, candidat al USL, pentru Primăria Sector 3
13% din totalul populaţiei cu drept de vot din sectorul 3 este plecată din ţară
+/- 3% este marja de eroare a sondajului
59% din totalul populaţiei cu drept de vot vrea să participe la scrutinul din 10 iunie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial