S-a deschis primul târg de brazi din Capitală!

Autorităţile locale din sectorul 2 au deschis, săptămâna aceasta, în Piaţa Obor, cel mai mare târg de pomi de Crăciun, unde vor fi scoşi la vânzare peste 30.000 de brazi româneşti şi de import.

 

Brazi cât vezi cu ochii!  La intrarea în complexul agroalimentar Obor, dinspre strada Chiristigiilor, pe o suprafaţă de peste 2.000 mp se întinde o megaexpoziţie de pomi de Crăciun înalţi până la şase metri. Nici brazii de apartament nu lipsesc de la târgul din Piaţa Obor, care se va desfăşura până în preajma Crăciunului, fiind expuşi tot la intrarea în complex, însă în zona dinspre Primăria Sectorului 2 şi  dinspre strada Ziduri Moşi. Preţurile vor varia în funcţie de specie, înălţime şi aspect.  În plus, în Piaţa Obor va fi organizată şi „Luna Sărbătorilor de Iarnă”, unde bucureştenii vor găsi  produse tradiţionale la cele mai bune preţuri.

 

Unde mai găsim pomi de Crăciun

În afara târgului deschis în Obor, bucureştenii vor mai avea la dispoziţie încă 24 de locuri de unde să-şi achiziţioneze pomul de Crăciun. Iată care sunt pieţele care au primit autorizaţie pentru comercializarea brazilor: în sectorul 1 – Matache, Dorobanţilor,  Amzei, 1 Mai, Aurel Vlaicu, Domenii, Floreasca, 16 Februarie şi Pajura; în sectorul 2 – Morarilor, Basarabiei, Colentina, Dobroeşti  şi Vatra Luminoasă; în sectorul 3 – Râmnicu Sărat,  Ozana şi Alexandru Vlahuţă; în sectorul 5 – Cotroceni, George Coşbuc, Rahova şi Ferentari; în sectorul 6 – Valea Ialomiţei şi Drumul Taberei. Preţurile brazilor scoşi la vânzare de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva vor fi asemănătoare cu cele de anul trecut.  Pentru un brad de aproximativ 1,30 metri, doritorii vor fi nevoiţi să scoată din buzunar în jur de 25 de lei, în timp ce un pom de Crăciun până în doi metri va costa în jur de 38 de lei, iar unul până în trei metri – aproximativ 50 de lei.  Şi în marile magazine din Capitală, brazii în ghiveci se vând cu preţuri între 50 şi 100 de lei, iar cei artificiali costă, în funcţie de dimensiuni, între 40 şi aproximativ 200 de lei.

 

Pot fi închiriaţi gata împodobiţi!

Doritorii pot comanda brazi pe internet de la firmele de specialitate, însă preţurile sunt mult mai mari. Un brad natural până la 1,5 metri poate fi cumpărat cu aproximativ 100 de lei, în timp preţul unuia în ghiveci, de aproximativ 70 cm,  porneşte de la 130 de lei. Totodată, un brad artificial de 1,5 m scoate din buzunarele cumpărătorilor în jur de 200 de lei, în timp ce un pom de Crăciun artificial cu o înălţime de 50 de cm şi chiar decorat poate fi achiziţionat cu aproximativ 70 de lei. Cu cel puţin 800 de lei se poate închiria, pentru o perioadă de maximum trei zile, un brad gata împodobit, înalt de peste doi metri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial