Robert Negoiţă: ,,Peste 16.000 de votanţi au domiciliul fictiv în sectorul 3″

Listele de votanţi din sectorul 3 conţin şi peste 2.000 de persoane la aceeaşi adresă, a descoperit candidatul USL la Primăria Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă. Acest lucru este ilegal, pentru că legislaţia prevede un spaţiu locativ minim şi demonstrează intenţia clară de fraudă electorală din partea actualului primar, Liviu Negoiţă. Liderul USL a fost informat că sunt cozi interminabile la Evidenţa Populaţiei pentru ca unele persoane să-şi facă ,,buletin de sectorul 3”.

 

Candidatul Uniunii Social-Liberale (USL) la Primăria Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, a descoperit una dintre metodele prin care PDL încearcă să fraudeze alegerile. ,,Vreau să vă prezint astăzi doar o metodă folosită de Liviu Negoiţă şi de PDL în sectorul 3 pentru a câştiga alegerile. Ne-am uitat pe listele electorale şi am avut nişte surprize colosale”, a declarat Robert Negoiţă într-o conferinţă de presă. ,,De exemplu, avem zone precum Str. Culesului nr. 55. La această adresă locuiesc 1.563 de votanţi, deci în această curte, pe Str. Moş Ion Roată nr. 5, sunt 1.225 de votanţi, iar pe Str. Vâlsăneşti nr. 36 – 2.120. În această situaţie, noi am numărat peste 16.000. Am avut o discuţie cu premierul Victor Ponta alaltăieri, iar acesta mi-a spus: << Noi am mai găsit peste 28.000 în aceeaşi situaţie>>, a adăugat candidatul USL.

 

PDL încearcă să fraudeze alegerile
Liderul USL a fost informat că sunt cozi interminabile la Evidenţa Populaţiei pentru ca unele persoane să-şi facă ,,buletin de sectorul 3”. ,,Haideţi să ieşim la vot, haideţi să ne alegem noi primarul şi consiliul, primarul general şi primarul de sector, precum şi consiliul general şi consiliul de sector! Haideţi să ni-i alegem noi, pentru că, dacă nu vom ieşi la vot, aceşti peste 28.000 de cetăţeni care au drept de vot în sectorul 3, dar care nu au nicio legătură cu sectorul 3, ne vor pune primari în sectorul 3 şi la Capitală!”, a afirmat Robert Sorin Negoiţă. Candidatul USL a adăugat că nu îşi explică pe baza căror documente stau mii de persoane la acele adrese, deoarece legea spune clar că fiecare cetăţean trebuie să aibă la dispoziţie un minim spaţiu locativ.
,,Noi doar i-am găsit pe lista de votanţi, nu ştim pe baza căror documente sunt acolo, probabil că unii sunt flotanţi, alţii au mutaţie. Nu avem de unde să ştim, pentru că pe lista votanţilor nu se specifică. Dar când am început să ne uităm pe lista votanţilor şi am văzut că sunt peste 1.000 sau peste 2.000 de persoane la aceeaşi adresă, apoi ne-am dus şi am găsit o casă din astea, evident că ne-am alarmat”, a afirmat Robert Negoiţă.

 

Poliţia ar trebui să investigheze cazul
Robert Sorin Negoiţă a acuzat Primăria Sectorului 3, condusă de Liviu Negoiţă, că, prin Direcţia Evidenţa Populaţiei, aflată în subordinea sa, a încălcat legea permiţând înregistrarea unui număr de persoane uluitor de mare la o singură adresă. ,,Acest mijloc de fraudare a alegerilor, utilizat de PDL, probabil nu pentru prima oară, este atât de eficient încât realmente poate schimba rezultatul votului cetăţenilor”, afirmă candidatul USL. În consecinţă, Robert Negoiţă a cerut autorităţilor statului şi, în primul rând, poliţiei să investigheze de urgenţă acest caz. De asemenea, candidatul USL la Primăria Sectorului 3 a solicitat presei să se implice pentru a apăra drepturile democratice ale cetăţenilor de a alege şi de a fi aleşi.

 

,,Acest mijloc de fraudare a alegerilor, utilizat de PDL, probabil nu pentru prima oară, este atât de eficient încât, realmente, poate schimba rezultatul votului cetăţenilor.” – Robert Sorin Negoiţă, candidatul USL la Primăria Sectorului 3

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial