Reabilitarea Centrului Istoric, gata în august

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, ne-a asigurat că lucrările de reabilitare a străzilor din Centrul Vechi vor fi finalizate la începutul lunii viitoare.

 

Lucrările la Zona Pilot a Centrului Istoric, care cuprinde 16 străzi, sunt pe ultima sută de metri. „Septembrie este un termen care mă scoate din minţi. Vreau ca undeva la începutul lui august să terminăm cu toate străzile din Centrul Istoric. O să ne plimbăm împreună pe toate străzile terminate pentru că au reprezentat un coşmar de-a lungul anilor”, a afirmat edilul-şef  Sorin Oprescu. Deşi lucrările au fost demarate spre finele lui 2006, totuşi, firma spaniolă SEDESA, care câştigase contractul cu Primăria Capitalei condusă, în acea perioadă, de Adriean Videanu, nu a mişcat un ac. Ulterior, Oprescu a reziliat contractul cu firma în cauză,  lucrările fiind continuate de firme româneşti.

 

Faţadele clădirilor vor fi refăcute
În luna mai, în timpul unei vizite pe şantier, primarul se arăta „mulţumit că după 20 de ani se lucrează într-un ritm normal”,  precizând că lucrările pe Filitti, Verona, Franceză, Piaţa Sfântul Dumitru fuseseră finalizate. Tot atunci, edilul-şef declara că va începe renovarea Hanului Gabroveni, care va deveni un centru cultural european, dar şi că Municipalitatea are în plan reabilitarea faţadelor a patru clădiri din Centrul Vechi, ce aparţin instituţiei. „Vom avea discuţii şi cu marile concerne, ca fiecare să adopte câte o casă căreia să-i refacă faţada. Mă refer la casele cu parter şi un etaj, iar pe cele mai înalte o să începem să le consolidăm. Este vorba despre parteneriate în sistem public-privat care presupun o concesiune temporară şi aici mă refer la clădirile cu spaţii comerciale la parter. Deja cu unii dintre proprietarii de magazine am căzut de acord să-şi refacă faţadele chiar dacă nu sunt proprietari”, declara edilul-şef, în timp ce verifica stadiul lucrărilor.

 

800 de locuri de parcare
Municipalitatea are în plan construcţia unei megaparcări cu cinci etaje în zona delimitată de Splaiul Independenţei şi Str. Nicolae Tonitza, ce va avea 800 de locuri. Construcţia va fi amplasată, potrivit Planului Urbanistic Zonal aflat în dezbatere publică pe site-ul Municipalităţii (www.pmb.ro), în zona Stavropoleos – nucleu monumental şi „cartier bancar şi de afaceri specific secolului al XIX-lea”. La nivelul solului vor parca autocarele cu turişti, iar deasupra, cu ajutorul unei platforme-lift, celelalte autoturisme.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial