Primul festival dedicat voluntarilor începe luni

Volunteers Fes, singurul festival din România dedicat voluntarilor, se va desfăşura de luni până joi, 28 aprilie. Acesta va cuprinde spectacole de teatru, workshopuri de fotografie şi de dans, precum şi competiţii sportive.

Festivalul organizat de Brigada de Voluntari va fi deschis, pe 1 aprilie, de o piesă de teatru susţinută de ARTFusion, pusă în scenă la Open Pub începând cu ora 18.30. Cei prezenţi la spectacol vor avea posibilitatea să fie actori sau regizori ai piesei ce va avea ca temă principală voluntariatul. Volunteers Fest se va desfăşura pe parcursul a patru săptămâni, denumite sugestiv, în funcţie de activităţile ce vor avea loc: „Săptămâna Creativă”, „Săptămâna Educativă”, „Săptămâna Aplicativă” şi „Săptămâna Sportivă”. Înscrierile la evenimente se fac pe site-ul www.volunteersfest.ro, unde, de altfel, sunt disponibile mai multe informaţii despre festival. Organizatorii susţin că publicul-ţintă îl reprezintă voluntarii cu vârste între 16 şi 24 de ani, dar şi liceenii şi studenţii interesaţi de dezvoltarea profesională.

Workshopuri distractive şi traininguri

În prima săptămână, de marţi până sâmbătă, între orele 14.00 şi 20.00, voluntarii pot participa la numeroase ateliere distractive. “Fotografie şi origami, handmade şi reciclare creativă, improvizaţie şi dansuri reprezintă doar câteva dintre workshopurile pregătite pentru Săptămâna Creativă. Scopul workshopurilor este dezvoltarea creativităţii, precum şi descoperirea de noi pasiuni”, anunţă organizatorii. În Săptămâna Educativă, tinerii îşi vor putea dezvolta abilităţile participând la traininguri ce vizează domenii precum public speaking, vânzări sau organizare de evenimente. În Săptămâna Aplicativă va avea loc un concurs între ONG-urile participante la festival, care vor trebui să realizeze un videoclip în care să prezinte cum văd ei voluntariatul.

Campionate de fotbal şi volei şi un concert

Ultima săptămână a Volunteers Fest este dedicată pasionaţilor de mişcare, care vor putea participa la “Olimpiada Voluntarilor” şi la campionate de fotbal, baschet, volei şi curse. În plus, vor fi organizate jocuri la care vor putea participa toţi spectatorii. Pe 25 aprilie va avea loc un concert în Silver Church, iar intrarea va fi liberă.

15   workshopuri vor avea loc în Săptămâna Creativă a primului festival dedicat voluntarilor din România.

28  de zile va dura Volunteers Fest, iniţiat de Brigada de Voluntari.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial