Petrecere la „botezul” Fântânii Timpului

Palatul Societăţii de Asigurări Dacia, aflat la intersecţia Lipscani cu Calea Victoriei, a fost ridicat pe locul unde odinioară se afla, încă din secolul al XVIII-lea, Hanul Filipescu.

Aşa cum scrie şi pe o placă memorială montată pe faţada dinspre strada Lipscani, aici a lucrat ca redactor la ziarul „Timpul”, între 1877 şi 1879, poetul Mihai Eminescu. În curtea interioară a clădirii există o mică fântână în stil belle epoque, monument care va fi obiectul unui „botez” mai puţin obişnuit. Organizatorii Festivalului Aqua Fest vă invită vineri, de la ora 19.00, la o petrecere în jurul acestei fântâni, prilej cu care veţi beneficia de surprize culinare şi de o tombolă cu cărţi şi fotografii „la minut”. „În Bucureşti se desfăşoară, în perioada 9 mai-9 iunie, Festivalul Aqua Fest.

Este o iniţiativă a Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, susţinută de noul director, Nicolae Iliescu, şi are loc în cadrul anului de cooperare internaţională în domeniul apei. Vrem în acest fel să orientăm atenţia publicului bucureştean spre zonele acvatice cu tradiţie, interesante din Bucureşti. Ne-am gândit să «botezăm» această fântână anonimă, care nu are un nume, şi să o denumim chiar Fântâna Timpului”, ne-a declarat Alexandru Horia Frunză, managerul festivalului.

Evenimentul este organizat de Biblioteca Metropolitană Bucureşti şi ziarul „ring”, şi beneficiază de sprijinul restaurantului Kanteen, al Aqua Carpatica şi al cofetăriei ALICE.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial