Parcul Circul de Stat, un loc iubit de toţi copiii

Amenajat la începutul anilor ’60, după construirea Circului de Stat, parcul din apropiere a fost făcut după planurile arhitectului Valentin Donose.

Astăzi, Parcul Circul de Stat este nu numai unul dintre cele mai întinse din Capitală, ci şi unul dintre cele mai frumoase, acesta fiind rezultatul refacerii şi modernizării sale.

 

Aleea Circului este străjuită de copaci ale căror coroane bogate feresc trecătorii de razele soarelui în zilele caniculare. De umbră se bucură şi cei care aleg să se relaxeze pe una dintre băncile amplasate de-a lungul acestei alei care duce către Parcul Circul de Stat.

 

 

 

 

Clădirea Circului de Stat – sediu al Circului Globus –  a fost construită la începutul anilor ’60 după planurile arhitecţilor Nicolae Porumbescu, Nicolae Pruncu şi Constantin Rulea. A fost declarată monument istoric în 2010.

 

 

 

 

În numeroasele locuri de joacă din incinta parcului, copiii se pot bucura de diversele accesorii puse la dispoziţie de municipalitate. Leagănele, toboganele sau minicaruselele respectă întru totul cerinţele Uniunii Europene cu privire la siguranţa copiilor.

 

 

 

 

 

Parcul are şi un platou plin de vegetaţie diversă şi bogată, pe aleile căruia trecătorii se pot bucura nu doar de umbră şi răcoare, ci şi de linişte.

 

 

 

 

Zona de fitness este recomandată atât persoanelor cu diverse probleme de sănătate care au nevoie de exerciţii specifice, cât şi celor care doresc să-şi întreţină tonusul muscular. Ca alternativă există şi o masă de ping-pong, unde iubitorii acestui sport pot „încinge” o partidă în cele mai bune condiţii.

 

 

 

 

Un ponei simpatic este înhămat la o caleaşcă în miniatură cu ajutorul căreia prichindeii pot face o plimbare, fie ea şi imaginară, în lumea poveştilor.

 

 

 

 

 

 

Jogging, relaxare pe bancă, plimbare, iată ce se poate face, printre altele, pe aleile umbroase ale parcului care se bifurcă şi duc către locurile de joacă sau către alte atracţii.

 

 

 

 

Terenul multifuncţional amenajat în „inima” parcului poate fi folosit atât de împătimiţii fotbalului, cât şi de cei care iubesc baschetul şi vor să calce pe urmele lui Michael Jordan sau LeBron James.

 

20.000 de arbori şi arbuşti au fost plantaţi, în ultimii ani, în Parcul Circul de Stat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial