Parc şi patinoar natural, centru cultural şi muzeu „high tech”

Sectorul 6 se modernizează. Anul viitor se vor finaliza lucrările la Parcul Drumul Taberei, ce va avea o scenă pentru concerte, sere cu plante exotice şi chiar un patinoar natural.

Tot în 2014 se va inaugura şi Centrul Cultural Favorit, cu numeroase săli de spectacole. În plus, autorităţile locale caută teren şi pentru amplasarea unui muzeu al culturii romilor.Unul dintre cele mai moderne parcuri din Capitală va fi gata peste aproximativ un an.

 

Este vorba despre Parcul Drumul Taberei, care se va mândri cu o zonă de expoziţie pentru plante exotice, ce vor putea fi admirate de bucureşteni de aproape, dar şi o scenă pentru concerte, amplasată chiar pe malul lacului, şi un labirint natural. De asemenea, vor exista alei pentru promenadă şi puncte de belvedere, dar şi o pasarelă, de unde cei interesaţi vor putea privi întregul parc de la înălţime. „La Parcul Drumul Taberei au început lucrările, dar a trebuit să le oprim din cauza vremii. Vor fi reluate în primăvară şi sperăm să le finalizăm până în vara lui 2014. Activităţile comerciale vor fi separate de cele destinate copiilor. Nu poţi să scoţi total zona de terase dintr-un parc, astfel, aceasta va exista la marginea lui. Debarcaderul pentru bărci şi hidrobiciclete va fi refăcut. Mai există un proiect pentru un patinoar natural, respectiv 10-15 cm de gheaţă pe fundul Lacului Drumul Taberei”, ne-a declarat Rareş Mănescu, primarul sectorului 6.

Va fi amenajat şi un skate-parc   

Doritorii vor putea face sport în aer liber în zona de fitness şi pe terenurile de sport multifuncţionale sau se vor putea relaxa jucând şah în spaţiile special amenajate. Nu vor lipsi nici pistele pentru biciclete şi role, care vor traversa Parcul Drumul Taberei, şi care vor avea obstacole, denivelări şi rampe specifice traseelor mountain bike. Totodată, va exista şi un skate-park de peste 900 de metri pătraţi. În parc vor exista şi spaţii de joacă pentru copii, în funcţie de categoria de vârstă.

Proiecţii video şi holograme

Tot în sectorul 6 va fi amplasat şi Muzeul Culturii Romilor din România, pe un teren ce va fi identificat în următoarele două săptămâni de autorităţile locale.  “Necesitatea înfiinţării primului Muzeu al Culturii Romilor din România vine în completarea tuturor acelor proiecte deja demarate care urmăresc integrarea socială şi dezvoltarea culturală a romilor”, a precizat  Gabriel Petrea, viceprimarul sectorului 6. Muzeul va fi construit de KCMC, împreună cu Asociaţia Romano ButiQ şi va fi deschis, cel mai devreme, în luna mai. De altfel, preşedintele organizaţiei Romano ButiQ, Ciprian Necula, a declarat că prin acest proiect se urmăreşte înfiinţarea unui muzeu “high tech”, cu holograme, proiecţii tehnologice şi proiecţii video.

Piese de teatru, concerte şi filme

Fostul cinema Favorit din Drumul Taberei va deveni, spre finele anului viitor, cel mai mare centru cultural din Bucureşti. Aici vor exista săli de spectacole, unde vor fi urmărite piese de teatru, vor rula filme şi vor concerta artişti, dar şi săli de lectură, de repetiţii, săli multifuncţionale, şi chiar cafenele. Centrul Favorit va găzdui, la ultimul etaj, o bibliotecă. Vor fi amenajate, pe o suprafaţă de aproximativ 960 de metri pătraţi, şi locuri de parcare.  “Sperăm să fie gata la finele anului viitor. Vom prevedea în bugetul de anul acesta o primă sumă. Sperăm să ne apropiem de jumătate din valoare, proiectul fiind evaluat la trei milioane de euro”, a precizat primarul sectorului 6.

“Lucrările la Parcul Drumul Taberei vor fi reluate la primăvară.” – Rareş Mănescu, primarul sectorului 6

75  de milioane de lei costă modernizarea Parcului Drumul Taberei, proiectul fiind finanţat din fonduri europene.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial