Paradă de Saint Patrick’s Day pe străzile Capitalei

Ambasada Irlandei la Bucureşti împreună cu Ireland Romania Network organizează, duminică, în Capitală, cea mai mare paradă de St. Patrick’s Day din Europa. Aceasta va porni din Piaţa „George Enescu” la ora 15.30.

Pe 17 martie, irlandezii, şi nu numai ei, sărbătoresc St. Patrick’s Day. Pentru a marca acest eveniment, anul acesta, Ambadasa Irlandei la Bucureşti şi Ireland Romania Network vor organiza, pe străzile din Capitală, cea mai mare paradă din Europa, exceptându-le, bineînţeles, pe cele din ţara de origine. Aceasta va fi alcătuită din 10 care alegorice decorate de studenţii Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti şi de membrii Teatrului de Artă Bucureşti.

Publicul, încurajat să participe

Parada va pleca din Piaţa „George Enescu”, la ora 15.30, şi va parcurge Calea Victoriei până pe strada Lipscani. Aceasta va fi condusă de muzicianul Grigore Leşe, care va fi acompaniat de 20 de cimpoieri proveniţi din toate colţurile ţării, precum şi alţi muzicieni şi dansatori. Organizatorii îi încurajează pe bucureşteni să se alăture paradei indiferent dacă vor să cânte, să danseze sau doar să meargă alături de carele alegorice până pe strada Lipscani.

Măşti pentru copii

În intervalul orar 14.00-16.00, în Piaţa „George Enescu”, artistul plastic Andreea Hudini va coordona un atelier în cadrul căruia copiii din clasele primare îşi vor putea confecţiona măşti care să-l reprezinte pe Patrick The Leprechaun (Spiriduşul Patrick – n.r.), mascota evenimentului, vor desena pe asfalt şi vor modela baloane.

O tradiţie în toată lumea

Parada prilejuită de Saint Patrick’s Day a devenit deja o tradiţie şi în alte state ale lumii, nu doar în Irlanda, devenind populară în secolul al XIX-lea când, după marea foamete cauzată de lipsa cartofilor, un val de emigranţi a părăsit Irlanda. De atunci, în fiecare an, de Ziua Sfântului Patrick, se organizează astfel de evenimente, un prilej pentru irlandezi de a-şi manifesta identitatea.

10 care alegorice vor participa la parada dedicată sărbătorii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial