Oază verde într-un deşert de asfalt: Parcul Păcii

Pe Bulevardul Iuliu Maniu, în apropierea staţiei de metrou Păcii, Primăria Municipiului Bucureşti împreună cu Primăria Sectorului 6 au amenajat un mic şi cochet parc care aduce o pată de culoare (verde) într-o zonă aproape sufocată de trafic. Odată intrat aici, uiţi că, la doar doi paşi, asfaltul încins şi numeroasele automobile fac atmosfera aproape irespirabilă.

 

Intrarea în parc este străjuită de un monument pe care sunt montate două ceasuri electronice, unul indicând ora, iar celălalt, temperatura aerului. Verdeaţa care întâmpină trecătorii indică faptul că, în zilele caniculare, pe aleile parcului atmosfera este ceva mai respirabilă.

 

 

Chiar în proximitatea parcului, pe clădirea de la intrarea în societatea vecină se află montat un IAR 93, aparat care îi poate face pe prichindeii veniţi la joacă să viseze la zborul cu avionul şi, de ce nu, la meseria de aviator.

 

 

Într-o zi caniculară, refugiul pe o alee umbrită de coroanele platanilor este cât se poate de benefic şi relaxant. Aici, timpul liber poate însemna o plimbare pe aceste alei sau odihnă pe una dintre băncile amplasate din loc în loc.

 

Parcul are mai multe locuri de joacă, fiecare dintre ele având specificul său. Copiii se pot da în leagăne, se pot aventura pe tobogane, iar cei mai curajoşi se pot căţăra pentru a ajunge la micile foişoare de unde pot reveni pe pământ dându-se tot pe un mic tobogan.

 

 

 

Lângă una dintre zonele de joacă pentru copii sunt amplasate mese speciale unde pensionarii (şi nu numai) pot juca şah sau, după preferinţă, pot „încinge” o partidă de table.

 

 

Pe lângă obişnuitele plimbări, aleile parcului pot fi folositoare copiilor şi pentru o cursă cu bicicleta, mai cu seamă că sinuoasele trasee trec, în marea lor majoritate, prin zone umbrite care estompează căldura zilelor de vară.

 

 

O altă zonă rezervată copiilor este un motiv de bucurie pentru aceia dintre ei care aleg să se se ascundă, pentru câteva clipe, în „pântecosul” tobogan-tunel, dar şi pentru cei care aleg leagănele sau celelalte accesorii pentru joacă.

 

 

Chiar lângă parc, în partea opusă locului unde este amplasat avionul IAR 93, se află Biserica Sfânta Treime, punct de reper care întregeşte arhitectonica zonei din apropierea staţiei de metrou Păcii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial