Muzică şi dansuri tradiţionale armeneşti, la Muzeul Naţional al Satului

Bucureştenii vor putea vedea, în acest sfârşit de săptămână, spectacole tradiţionale armeneşti la Muzeul Naţional al Satului.

În plus, doritorii sunt aşteptaţi la Biblioteca Naţională să admire câteva expoziţii ce reflectă diversitatea culturală a Mexicului, dar şi la Institutul Cultural Român, pentru a viziona ultima peliculă difuzată în cadrul „Zilelor Filmului Portughez”.

“Zilele culturii armene” vor fi sărbătorite, de astăzi şi până duminică, la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”. Bucureştenii vor avea parte de două expoziţii de fotografie şi obiecte vechi, precum şi numeroase ateliere de produse handmade, pictură pe genţi şi caligrafie, dar şi de proiecţii de filme.

De asemenea, se vor putea delecta cu spectacole de muzică şi dansuri tradiţionale. În cadrul „Zilelor culturii armene” se va desfăşura şi un târg al meşteşugarilor, fiind comercializate bijuterii, ceramică, icoane şi cărţi despre viaţa, cultura şi gastronomia armenilor. Acest eveniment dedicat culturii şi tradiţiei poporului armean este organizat cu prilejul sărbătoririi a 500 de ani de când a fost ridicată Biserica Hagigadar din Suceava, cel mai important centru spiritual şi de pelerinaj al armenilor din Europa.

„Luna Mexicului”, la Biblioteca Naţională a României

Până pe 6 octombrie, la parterul  Bibliotecii Naţională a României se desfăşoară „Luna Mexicului”.  Cei interesaţi vor putea admira patru expoziţii inedite, respectiv „Ilustraţii”, de Felipe de la Torre, „Culturile mezoamericane din Mexic”, „Feţele de la Xoxoteco” – ce cuprinde  picturile murale de secol XVI de la Capela Santa Maria Xoxoteco, din Metzquititlán, statul Hidalgo -, şi „Mexic – Mărturia unui război”, ce reuneşte  imagini ale Revoluţiei Mexicane. În cadrul acestui eveniment organizat de Ambasada Mexicului la Bucureşti, în colaborare cu Biblioteca Naţională a României, va fi prezentat, în 12 episoade,  şi filmul documentar „El Alma de Méxic” (n.r. – „Spiritul Mexicului”), despre arta, istoria şi cultura Mexicului de-a lungul secolelor.

Film portughez, la Institutul Cultural Român

Bucureştenii vor putea vedea, astăzi, de la ora 18.30, filmul „Dacă aş fi în locul tău”, regizat de Daniel Filho (104 min., Brazilia, 2006), la Institutul Cultural Român. Pelicula încheie cea de-a cincea  ediţie a „Zilelor Filmului Portughez”, organizată de Institutul Camões, în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi în colaborare cu  Ambasadei Braziliei la Bucureşti.  Intrarea publicului este liberă.

2  Expoziţii de fotografie vor putea fi admirate la Muzeul Naţional al Satului „Dimitre Gusti” cu ocazia „Zilelor culturii armene”.

3  zile durează evenimentul dedicat culturii poporului armean, organizat în acest sfârşit de săptămână.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial