Modernizarea Centrului Vechi, aproape gata

Modernizarea Centrului Vechi a ajuns pe ultima sută de metri. Totuşi, au fost semnalate câteva probleme pe două străzi aflate în lucru, iar primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut urgentarea rezolvării acestora.

 

Edilul-şef Sorin Oprescu a convocat, joi, un comandament pentru a analiza stadiului lucrărilor din Centrul Istoric. La discuţii au participat toţi constructorii care se ocupă de modernizarea zonei cu pricina, care i-au spus primarului că lucrările sunt gata în proporţie de 80% în ceea ce priveşte carosabilul şi de 99% în ceea ce priveşte utilităţile. Consultantul angajat de municipalitate pentru supervizarea lucrărilor a  semnalat şi câteva probleme tehnice pe două dintre străzile aflate în lucru, respectiv, pe strada Şelari, tronsonul cuprins între Strada Covaci şi Strada Lipscani, din cauza naturii terenului de fundare, precum şi abateri de la proiectul tehnic de execuţie în Piaţa Sfântul Anton. Astfel, finalizarea lucrărilor este întârziată, dar edilul-şef a cerut urgentarea remedierii problemelor existente.

 

Megaparcare supraetajată
Primăria Capitalei vine şi în sprijinul şoferilor bucureşteni care vor să se relaxeze în Centrul Vechi şi să scape de grija parcărilor. Municipalitatea intenţionează să facă o parcare cu cinci etaje şi 800 de locuri în zona delimitată de Splaiul Independenţei şi Str. Nicolae Tonitza. La nivelul solului vor parca autocarele cu turişti, iar deasupra, celelalte autoturisme.

 

Faţadele clădirilor vor fi reabilitate
În  mai, în timpul unei vizite pe şantier, Sorin Oprescu a precizat că va începe şi renovarea  Hanului Gabroveni, ce va deveni un centru cultural european, dar şi că municipalitatea are în plan reabilitarea faţadelor a patru clădiri din Centrul Vechi, ce aparţin instituţiei. „Vom avea discuţii şi cu marile firme, ca fiecare «să adopte» câte o casă căreia să-i refacă faţada. Deja cu unii dintre proprietarii de magazine am căzut de acord să-şi refacă faţadele”, a mai explicat edilul-şef.

 

Economie de 10 milioane de euro
Lucrările la Centrul Vechi au început în 2006, însă firma spaniolă Sedesa, care bătuse palma cu Primăria Capitalei, condusă pe atunci de Adriean Videanu, nu a făcut mai nimic. Oprescu a reziliat contractul în cauză, iar lucrările au fost continuate de firme autohtone. În plus, reabilitarea infrastructurii de utilităţi publice este realizată  în colaborare cu deţinătorii reţelelor, pe cheltuiala acestora, rezultând o economie de 10 milioane de euro faţă de valoarea contractului semnat cu Sedesa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial