Micile parcuri de lângă casă

 Sunt discrete, frumoase şi ies în drum acolo unde nu te aştepţi.

Nu sunt la fel de diversificate ca marile parcuri, dar concentrează în spaţiul lor restrâns aproape tot ce este necesar pentru joacă şi relaxare. Acestea sunt părculeţele de cartier, adică locuri cu un farmec aparte de care se bucură, deopotrivă, copiii, părinţii şi bunicii.

 

 

 

 

 

Aşezat între capătul tramvaiului 41 şi Stadionul Steaua, Parcul „Ion Alecsandrescu” este expresia fidelă a ceea ce înseamnă un loc mic, cochet şi discret care poate oferi trecătorilor plăcute momente de relaxare. Alei simetric desenate, bănci montate din loc în loc şi, poate cel mai important, un frumos loc de joacă pentru copii întregesc imaginea acestui parc care poartă numele unui mare fotbalist din istoria clubului roş-albastru, Ion Alecsandrescu.

 

 

 

 

 

 

Pe vremuri, aici era scuarul din faţa intrării în fosta fabrică de textile Tricodava. Fabrica a dispărut între timp, însă scuarul a fost transformat într-un mic părculeţ de care se bucură atât cei mici, veniţi să se joace pe diferitele accesorii care le sunt puse la dispoziţie, precum şi cei mari, care se relaxează pe bănci, la umbră. Parcul Tricodava are şi o mică zonă de fitness, copiii fiind cei care beneficiază în mod special de aparatele de întreţinere a tonusului muscular.

  

 

 

 

 

 

Parcul Drumul Taberei 38 este un exemplu viu despre cum arată cartierul al cărui nume îl poartă. Amenajat pe locul unde altădată era un fel de grădină în faţa blocurilor din preajmă, parcul oferă un spaţiu generos de joacă pentru copii, multă verdeaţă, umbră generoasă şi, nu în ultimul rând, numeroase bănci pe care pensionarii sau însoţitorii copiilor se pot odihni în voie.

 

 

 

 

 

Un loc la fel de discret cum este Parcul „Ion Alecsandrescu” este şi micul parc de lângă Favorit. Copacii din jur le asigură celor care aleg să se relaxeze un timp în acest loc umbră din belşug, iar accesoriile montate special pentru copii îi îmbie la joacă. Una dintre atracţiile părculeţului este o locomotivă care, din când în când, este condusă imaginar de un prichindel temerar ce visează cu ochii deschişi la călătorii în colţurile îndepărtate ale lumii.

 

„Ca să fac o comedie, am nevoie doar de un parc, un poliţist şi o fată drăguţă.” – Charlie Chaplin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial