Locul nobil care poartă numele „reginei inimilor”: Parcul „Regina Maria”

Un loc destul de discret, dar încărcat de o frumuseţe aparte, situat la capătul opus Pieţei Crângaşi al Podului Grant, este Parcul „Regina Maria”.

Din geografia de odinioară a acestor locuri – din care amintim vechiul Pod Grant – a rămas neatinsă Biserica Sfânta Maria „Miron Patriarhul”, lăcaş de cult a cărui turlă poate fi văzută prin desişul copacilor parcului cu nume regal.

 

Poza nr. 2
În centrul parcului se află o mică, dar frumoasă fântână arteziană. Aceasta se încadrează perfect în rondul pe care-l formează şi care, în zilele caniculare, împrăştie în jur o boare plăcută.

Poza nr. 3
Pe marginea rondului care înconjoară fântâna arteziană sunt montate panouri cu fotografii ale reginei Maria în diferite ipostaze, acestea fiind însoţite de citate din cartea autobiografică „Povestea vieţii mele”, precum şi de note biografice.

 

 

Poza nr. 4
Pe aleile umbroase ale parcului, locuitorii din apropiere sau trecătorii întâmplători se pot bucura, în perioadele călduroase, de o temperatură ceva mai agreabilă decât pe străzile încinse ale oraşului.

 

Poza nr. 5
O zi plăcută în Parcul „Regina Maria” poate însemna şi mişcare la o partidă de ping-pong, un joc de baschet sau exerciţii în zona de fitness, toate în locurile special amenajate pentru astfel de activităţi.

 

 

 

Poza nr. 6
Bucuria copiilor este, cu siguranţă, joaca în spaţiul generos amenajat şi dotat cu leagăne, tobogane şi, pentru cei mai curajoşi, o „stâncă” abruptă pe care micii temerari se pot căţăra supravegheaţi îndeaproape de părinţi sau bunici.

 

Poza nr. 7
Biserica Sfânta Maria „Miron Patriarhul”, a cărei grădină este practic lipită de Parcul „Regina Maria”, a fost construită în 1928 şi este ctitorită de regina Maria. Lăcaşul de cult a fost sfinţit în 1930 de către primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, dr. Miron Cristea.
„Iubirea mea pentru această ţară (…) a ajuns pentru mine ca o religie.” Regina Maria

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial