Lipscanii au succes la Hollywood

Un film horror de categorie B, cu un buget mic şi filmat în mare parte în Centrul Vechi al Capitalei, a avut un imens succes de casă peste Ocean.

 

Când cauţi pe IMDb.com detalii despre „The Devil Inside”, primul lucru care îţi sare în ochi este nota acordată de userii site-ului. Iar ea este una cum rar mai întâlneşti: 3,7. De unde deduci că filmul nu este prost, ci o catastrofă. Premiera lui a avut loc de Boboteaza noastră în cinematografele lor; ale americanilor.

 

Mai tare ca „Mission Impossible”
Criticii l-au desfiinţat repede, spectatorii – la fel, însă producţia studiourilor Paramount Pictures a avut încasări uriaşe în primul weekend, de peste 30 de milioane de dolari, detronând din postura de lider al box-office-ului american megaproducţia „Mission: Impossible – Ghost Protocol”, cea mai nouă parte a celebrei francize care se confundă deja cu Tom Cruise.

 

Centrul Vechi, în loc de Roma
Unele secvenţe s-au filmat în Italia, chiar şi la Vatican, dar majoritatea filmărilor au avut loc la Bucureşti, între 30 noiembrie şi 21 decembrie 2009, atât la studiorile MediaPro, cât şi pe străzile din Centrul Vechi, la Ateneul Român sau pe Calea Victoriei, care au recreat – în film – atmosfera unor zone ale Romei. Stafful studiourilor de la Buftea a fost încântat de reuşita proiectului. „Succesul impresionant în box-office al acestui film produs în Studiourile MediaPro nu face decât să confirme ambiţia noastră de a deveni şi a fi recunoscuţi drept una dintre cele mai importante companii de producţie şi distribuţie din Europa”, a precizat Andreea Stănculeanu, reprezentantul MediaPro Entertainment, divizia de conţinut a Central European Media Enterprises (CME).

 

„Suntem foarte onoraţi că am participat la realizarea acestui proiect şi am demonstrat că România continuă să fie una dintre cele mai atractive şi competitive locaţii pentru producţiile cinematografice internaţionale, indiferent de buget.”
Andrei Boncea, CME

 

 

Ionuţ Grama, actorul din Centrul Vechi
Al patrulea rol ca importanţă în „The Devil Inside” i-a revenit românului Ionuţ Grama, un tânăr actor, în vârstă de 29 de ani, care a mai cochetat cu cinematografia, el apărând şi în alte filme, precum „Return of the Living Dead: Rave to the Grave” sau „Călătoria lui Gruber”. Producătorii l-au preferat pe Ionuţ la casting pentru că vorbea destul de bine engleza. Pe platou, tânărul s-a simţit ca peştele în apă, mai ales pe străzile din Centrul Istoric. Asta deoarece Ionuţ Grama joacă în spectacolele de la Godot, cafeneaua-teatru de pe strada Blănari. De asemenea, Ionuţ poate fi văzut şi în spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, pus în scenă de Teatrul „Nottara”.

 

 

Inspirat din fapte reale
Acţiunea filmului – una anunţată de producători a fi inspirată din… ”true events” – se construieşte în jurul Isabellei şi a mamei ei, Maria. Întreaga ei viaţă, Isabella a crezut că mama sa a ucis brutal trei oameni din cauză că era nebună. După ce află că aceste crime s-au petrecut în timpul unei exorcizări, ea călătoreşte în Italia la Spitalul Centrino pentru psihopaţi criminali, unde mama ei a fost închisă pentru a afla dacă este bolnavă mintal sau posedată de demoni. Când aceasta recrutează doi tineri exorcişti ca să-şi vindece părintele prin metode neconvenţionale, combinând atât ştiinţa, cât şi religia, ei se înfruntă cu răul pur în forma a patru demoni puternici care o posedau pe Maria.

 

 

Depardieu filmează la Sighişoara
Chiar în aceste zile, un alt film anunţat pentru 2012 se turnează în România. Nu la Bucureşti, ci în Sighişoara. Producţia se numeşte „Ipu: Convicted to Live”, este o dramă a cărei acţiune se petrece în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Starul filmului este francezul Gerard Depardieu, în distribuţie figurând şi o serie de actori români cunoscuţi, precum Gheorghe Visu sau Daniela Nane.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial