Iată ce parcuri noi va avea Capitala

Autorităţile locale au în plan modernizarea unor parcuri din Bucureşti, precum şi amenajarea de noi spaţii verzi.

 

Modernizarea Parcului Orăşelul Copiilor din sectorul 4 va fi gata în luna mai 2011. Bucureştenii vor putea încerca balansoarele suspedate şi biblioteca electronică din zona wireless şi se vor putea plimba cu hidrobicicletele pe canalul navigabil. Amatorii de senzaţii tari vor putea vedea oraşul de la 170 m înălţime dintr-un imens carusel-roată. Noul Orăşel se va mândri şi cu o cascadă, cu plaje artificiale, piscine, fântâni arteziene dotate cu instalaţii de iluminat unice şi cu un nor  artificial pe bază de senzori, astfel că în zona unde va fi amplasat va ploua şi va fulgera.

 

„Big-Brother” în Drumul Taberei
Peste un an, Parcul Drumul Taberei din sectorul 6 va avea o zonă de expoziţie pentru plante exotice, un labirint verde şi o scenă pentru concerte pe malul lacului. Vor fi amenajate o pistă de carting, trasee pentru biciclete, alei pentru promenadă, fântâni arteziene şi un debarcader pentru bărci. Bucureştenii vor avea la dispoziţie şi terenuri de sport plus zone de şah, iar parcul va fi împânzit de camere video.

 

 

La fel ca în Paris

Primăria Sectorului 3 va amenaja, în Titan, până în vara anului viitor, primul parc terapeutic, unde accentul se va  pune pe amenajările peisagistice asemănătoare grădinilor japoneze. Vor exista 10 terenuri de sport cu instalaţie nocturnă. În plus, autorităţile plănuiesc să amenajaze chiar şi un pavilion de arte marţiale. În aceeaşi perioadă ar putea fi gata şi plaja artificială de peste 10.000 mp, amenajată în Parcul Pantelimon, pe malul lacului, după modelul celei amenajate în Paris, pe  Sena.

 

 

Panouri solare şi infochioşcuri
Primul parc ecologic din oraş va fi gata până la sfârşitul anului, după cum promit autorităţile locale din sectorul 2. Este vorba despre Parcul Dobroeşti, situat la intersecţia dintre Şos. Pantelimon şi Şos. Dobroeşti, care se va întinde pe o suprafaţă de 2,19 ha şi unde iluminatul aleilor se va face cu ajutorul panourilor voltaice. Totodată, în primăvara anului viitor, cartierul Ion Creangă din sectorul 2 va avea un parc de aproximativ 7,5 milioane de lei, cu zone de recreere, piste pentru biciclişti, spaţii de joacă şi infochioşcuri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial