Filmul crimei din Sâmbăta morţilor, pe… camerele video din Centrul Vechi

Un fost ofiţer SRI cu studii în Teologie a fost ucis în bătaie de un ”puşti” sosit din Italia.

Poliţiştii de la Omoruri nu-şi mai aduc aminte de când n-a mai avut loc o crimă în Centrul Vechi al Capitalei. Deşi pare un loc desprins din alte timpuri, unde, în evi de mult apuşi, şişul, spada, ganul sau buzduganul erau semne de bărbăţie printre voinicii locului, de multe ori ”aprigi la mânie”, labirintul de străzi din Centrul Vechi e acum doar o pală oglindire a ”trecutelor vremi”. Şi totuşi, sâmbăta trecută – în zorii zilei Sfinţilor Mucenici şi imediat după Ziua Femeii – un omor năucitor şi absurd a avut loc pe strada Şelari, peste drum de Crama Domnească. Culmea, la câţiva paşi de un birou al Poliţiei Municipale. Agresorul – un ”puşti” proaspăt sosit din Italia, prins aproape în flagrant. Victima – un fost ofiţer SRI, absolvent de Teologie. Motivul crimei rămâne încă învăluit în mister.

Două destine s-au intersectat şi s-au frânt, unul definitiv, sâmbătă, pe strada Şelari: ca un făcut, în faţa unei terase cu nume predestinat: FINNISH. Un bărbat în floarea vârstei – Ciprian Poenaru, 36 de ani, fost ofiţer SRI – absolvent de Teologie, cu master în ”Intelligence” la Academia Naţională de Informaţii – a căzut răpus sub pumnii unui ”puşti”, Ionuţ Albert Secară, de 20 de ani, proaspăt sosit din Italia, care, odată arestat, riscă să stea după gratii mulţi ani: poate chiar până ajunge la vârsta celui pe care l-a omorât, aparent… fără motiv.

Secară. Ionuţ Albert Secară. Arestat pentru… crimă

Are 20 de ani şi riscă să stea tot pe atât după gratii. Are un nume interesant: Secară. Ionuţ Albert Secară. A omorât un fost ofiţer SRI în Centrul Vechi. Ionuţ Albert a crescut de mic în Italia. Sosit săptămâna trecută în Bucureşti, a încercat să se acomodeze cu România luând ”pulsul” vieţii de noapte a Capitalei. În noaptea de 8 martie a umblat prin mai multe baruri. S-a îmbătat pulbere şi, spre dimineaţă, pe strada Şelari, i s-a pus pata pe un bărbat pe care l-a omorât în bătaie şi l-a tâlhărit fără să ştie, probabil, că victima era… un fost ofiţer SRI.

Ciprian Poenaru, fost ofiţer SRI: ucis… în bătaie

Imediat după crimă, ”ring” a aflat în premieră, din surse demne de încredere, că bărbatul ucis în Centrul Vechi, Ciprian Poenaru, avea 36 de ani, a terminat Facultatea de Teologie şi, ulterior, a făcut masterul la Academia Naţională de Informaţii, fiind angajat mai mulţi ani ca ofiţer în SRI. A plecat prin demisie şi chiar era bucuros că a scăpat de munca de informaţii. ”Terminase Teologia. Era băiat OK. De gaşcă. Divorţat. Era fericit că plecase din SRI pentru că îşi dorea de mult să-şi găsească altceva de lucru”, ne-a declarat un fost prieten al ofiţerului, şocat şi el de această crimă absurdă.

Ancheta: criminaliştii, legiştii, judiciariştii… de la OMORURI

Imediat după ce a fost reţinut şi, ulterior, arestat inculpatul Secară, oamenii legii au demarat ancheta penală propriu-zisă. Procurorul de caz este tânărul, dar experimentatul magistrat Nicu Solomon. Criminaliştii, legiştii şi, bineînţeles, poliţiştii de la Omoruri, au adăugat noi “piese” la dosarul crimei din Centrul Vechi, crimă în urma căreia fostul ofiţer SRI Ciprian Poenaru a murit/a fost ucis în cel mai stupid şi absurd mod cu putinţă. Vă vom dezvălui, mai jos, ce au mai descoperit oamenii legii, dar, mai întâi, vă vom arăta ce am descoperit noi pe contul de Facebook al celui care, cu trei zile în urmă, în Centrul Vechi al Capitalei României, şi-a trăit periculos… ultimele clipe de viaţă.

Bărbatul bătut până la ultima suflare, sâmbătă dimineaţă, în Centrul Vechi al Capitalei, se pare că era amator de experienţe deosebite. Trecerea de la Teologie la SRI se pare că nu era singura decizie “bizară” din viaţa lui Ciprian Poenaru. Conform site-urilor de socializare, era un iubitor de artă, postând imagini cu tablouri ale unor pictori celebri, citate şi gesturi pline de romantism – s-a fotografiat sub teiul lui Eminescu şi la casa lui Ion Creangă, dar şi cu un filon naţionalist extrem (vezi un citat din Antonescu). Acelaşi om însă a ţinut să se laude cu noul său cuţit de luptă, s-a fotografiat în haine de luptător, şi-a lăsat creastă şi şi-a postat o fotografie cu un pistol spunând că şi-ar fi dorit să ia acreditare la Cotroceni. “Am vrut să-mi iau o acreditare de fotoreporter la Cotroceni, la Palatul Victoria şi la parlament, dar mi-au spus că aparatul meu nu e bun! Nu înţeleg, face şi click, şi are şi bliţ! Poate că din cauză că nu e digital, iar pozele ies sepia pe fundal roşu aprins?”, scria Ciprian într-o bizară postare pe Facebook.

Voia să pară de altă vârstă. Cum a trecut testele SRI?

Analizând aceste alegeri ale bărbatului şi schimbările comportamentale, psihiatrul Florin Tudose susţine: “Este vorba despre o instabilitate psihică. (…) Era imatur emoţional-afectiv, o personalitate instabilă de tip borderline. Voia să pară de altă vârstă, să aibă un comportament juvenil, umbla prin baruri la ora aceea. Cum a trecut oare de testele impuse de SRI atunci când s-a angajat?”.

Legiştii: “Traumatism craniocerebral”

Revenind la ancheta penală din cazul morţii lui Ciprian Poenaru, trebuie spus că medicii legişti au finalizat autopsierea cadavrului cu o primă constatare: “TCC” şi “ICRA”, respectiv “traumatism craniocerebral” şi (urmat de) “insuficienţă cardiorespiratorie acută”, urmând ca raportul final medico-legal să fie emis după finalizarea analizelor de laborator (inclusiv cele privind alcoolemia şi consumul de alte substanţe). În schimb, procurorii şi poliţiştii au vizionat înregistrările de pe toate camerele de luat vederi din zonă – există şi un proces-verbal de redare a imaginilor – şi au continuat să audieze martori.

Filmul crimei: îmbrânceli, palme, picioare în fund şi… un pumn în figură

La locul faptei, pe strada Şelari, cei mai mulţi refuză să vorbească, speriaţi de ce s-a întâmplat. Alţii, în şoaptă, spun că asemenea bătăi au loc aproape în fiecare noapte. Cât despre acestă crimă petrecută chiar în Sâmbăta morţilor, unii spun că ar fi mai aproape de un birou al Secţiei 10 de Poliţie, alţii o indică la câţiva metri… mai departe. Interesant este că nici măcar în ziua crimei, să nu mai vorbim de zilele următoare, pe strada Şelari nu era… nicio lumânare aprinsă: care să indice LOCUL FAPTEI! Pentru a obţine cele mai corecte informaţii despre crimă (FILMUL CRIMEI), ne-am adresat anchetatorilor. Care ne-au spus următoarele: ”Autorul se numeşte Ionuţ Albert Secară şi are 20 de ani. Venise în România din Italia, cu o zi înainte de faptă. Susţine că a crescut în Italia de când era mic. A mers în Centrul Vechi să se distreze. După ce a umblat prin mai multe baruri, la un moment dat, trece pe strada Şelari, unde, în jurul orei 5.55-6.00, cam la 10 metri de un birou al Secţiei 10 de Poliţie, se întâlneşte cu victima, respectiv cu Ciprian Poenaru. Are loc o altercaţie. Cei doi discută în contradictoriu şi se îmbrâncesc. Potrivit imaginilor înregistrate, primul care îmbrânceşte este cel matur (n.r. – ofiţerul SRI). Puştiul îl loveşte cu palma peste faţă. Cel mai în vârstă nu pare să riposteze sau să ia o poziţie de atac/autoapărare. Puştiul îi mai dă şi un şut în fund, după care îi aplică o lovitură puternică în faţă. Cel matur cade. Se loveşte cu capul de ciment (n.r. – pavaj). După cădere, cel tânăr îi mai aplică una-două lovituri de picior. Se apleacă şi îi umblă prin buzunare. Îi ia victimei din buzunar 72 de lei. Ulterior, dă să se îmbrace, pentru că aruncase hainele de pe el la câţiva metri. Când să se îmbrace, poliţia l-a prins. Cu banii în mână. Poliţiştii au venit când inculpatul era la un metru distanţă de locul faptei. S-a solicitat şi instanţa a admis arestarea inculpatului Secară Ionuţ Albert pentru tâlhărie urmată de moartea victimei”.

Inculpatul arestat zice că… mortul e de vină. Dar băutura?

La anchetă, inculpatul Secară Ionuţ Albert le-a spus anchetatorilor că victima i-ar fi cerut băutură pe stradă. Nu-şi mai aminteşte că i-ar fi luat banii din buzunar – deşi a fost prins… în flagrant. Nici un al doilea tânăr, care era lângă el şi care a fost dus la poliţie pentru audieri, nu-şi mai aminteşte nimic din cauza… “oboselii”. Interesant este că, pe imagini, în jurul celor doi care se loveau în plină stradă mai erau patru-cinci persoane şi, de asemenea, strada era înţesată de lume. La nici 10 metri era şi un birou al Secţiei 10 Poliţie. Şi, cu toate acestea, crima s-a produs. Chiar nu putea fi oprită?

Semne de întrebare

Potrivit unor surse media, cei doi ar fi petrecut în acelaşi bar, dar la mese diferite. În momentul în care fostul angajat al SRI a părăsit localul şi agresorul s-ar fi decis să plece, iar cearta dintre ei ar fi izbucnit după ce au ieşit din bar. Mai mult, unii zic chiar că agresorul şi-ar fi propus să-l tâlhărească pe ofiţerul SRI şi, din acest motiv, l-ar fi bătut până l-a pus la pământ. În schimb, criminaliştii susţin că, din anchetă, ar rezulta că ambii s-au întâlnit pe stradă spontan şi, din motive încă nestabilite, în zona barului Finnish (peste drum de Octoberfest unde, se pare, Secară golise ultimul pahar) s-au luat la harţă, cel mai tânăr lovindu-l pe fostul ofiţer SRI cu picioarele şi punându-l la pământ cu o lovitură năprasnică, ulterior tâlhărindu-l şi de o sumă mică de bani. De ce n-au intervenit poliţia, oamenii de pe stradă sau bodyguarzii din zonă este o altă problemă.

Mai citeşte şi: http://www.ziarulring.ro/stiri/eveniment/207962/Imatur-emotional-Vezi-ce-posta-pe-Facebook-ex-ofiterul-SRI-inainte-sa-fie-UCIS-in-Centrul-Vechi-Cum-a-trecut-testele-serviciilor-secrete-

http://www.ziarulring.ro/stiri/eveniment/207845/A-terminat-Teologia-si-a-dat-demisia-din-SRI-si-a-fost-omorat-in-bataie-in-Centrul-Vechi

“Întregul conflict dintre cei doi a durat doar câteva minute.” – Nicu Solomon, procurorul de caz

“M-a mirat de ce un om de 40 de ani intră într-un conflict şi se bate cu unul de 20 de ani. Totul s-ar fi potrivit dacă cel tânăr era cel agresiv, care să fi apelat primul la violenţă.” – Prof. univ. dr. FLORIN TUDOSE, psihiatru

“Scump popor român: sunt mândru că m-am născut şi am trăit într-o naţiune cu o îndoită ascendenţă imperială şi cu un trecut de două ori milenar.” - Citat din Ion Antonescu, postat de Ciprian Poenaru pe Facebook

 ”Am vrut să-mi iau o acreditare de fotoreporter la Cotroceni, la Palatul Victoria şi la parlament, dar mi-au spus ca aparatul meu nu e bun! Nu înţeleg, face şi click, şi are şi bliţ! Poate că din cauză că nu e digital, iar pozele ies sepia pe fundal roşu aprins?”- Ciprian Poenaru, postare pe Facebook

”Terminase Teologia. Era băiat OK. De gaşcă. Divorţat. Era fericit că plecase din SRI pentru că îşi dorea de mult să-şi găsească altceva de lucru.” – Un prieten al victimei

”Autorul se numeşte Ionuţ Albert Secară şi are 20 de ani. Venise în România din Italia, cu o zi înainte de faptă. Susţine că a crescut în Italia de când era mic.” – Anchetator

”Inculpatul a fost prins imediat. Poliţiştii au venit când inculpatul era la un metru distanţă de locul faptei. S-a solicitat şi instanţa a admis arestarea inculpatului Secară Ionuţ Albert pentru tâlhărie urmată de moartea victimei.” – Anchetator

“Am vrut să-mi iau o acreditare de fotoreporter la Cotroceni”

72  de lei este suma pe care agresorul a luat-o de la fostul ofiţer SRI pe care l-a omorât în bătaie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial