Festivalul „Uşi Deschise ”, la UNATC

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) va găzdui, până duminică, cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului “Uşi Deschise”. Cei care vor trece pragul instituţiei se vor putea bucura, printre altele, de spectacole de teatru şi cursuri de actorie.

Iubitorii de teatru, precum şi cei care doresc să urmeze cursurile UNATC sunt aşteptaţi la ateliere de actorie, demonstraţii de tehnică în mânuirea marionetelor, expoziţii de scenografie, cursuri deschise de teatrologie, precum şi numeroase piese de teatru. Intrarea este liberă.

Ce spectacole poţi vedea astăzi

Vineri, de la ora 17.00, bucureştenii sunt aşteptaţi să participe la ateliere de actorie. Acestea vor fi urmate de spectacolele “Equus” (ora 18.00, pe platoul de regie „Ion Sava”), “Elixirul” (ora 19.00, Sala „Ileana Berlogea”) şi “Kean” (ora 20.00, Sala Studio).

Cursuri de teatru şi scenografie

Sâmbătă, de la ora 10.00, are loc un curs despre scenografie, iar de la ora 12.00, unul de teatru şi dans. Începând cu ora 14.00, cei interesaţi vor avea parte de exerciţii demonstrative de tehnică şi expresivitate în arta mânuirii marionetelor. În plus, vor fi puse în scenă spectacolele “Azilul de noapte” (ora 15.00), “Aceşti îngeri trişti” (ora 18.00), în timp ce, de la ora 19.00, la Palatul Copiilor, poate fi urmărită piesa de teatru “O anecdotă provincială”.

 

Află secretele unei cariere în teatru

Duminică, de la ora 11.00, se va desfăşura cursul deschis “Vrei o carieră în teatru?”. Ulterior, va avea loc spectacolul de coregrafie “Kairos” (ora 14.00). Totodată, locuitorii Capitalei se vor putea bucura de piesele de teatru “Shakespeare în Re Major” (ora 15.00), “Hensel şi Gretel” (ora 16.00), “Priveşte înapoi cu mâine”(ora 19.00, la Palatul Copiilor) şi “Zic-Zac” (ora 20.00).

Numeroase expoziţii

În fiecare zi, începând cu ora 10.00, pot fi admirate expoziţiile “Jocul de-a vacanţa”, “Slugă la doi stăpâni”, “Livada cu vişini”, “Universul dramaturgic”, “Desen, culoare, compoziţie”. Programul complet al evenimentului este disponibil pe pagina de Facebook „Uşi Deschise 2013” şi pe www.unatc.ro.

Student pentru o zi

Festivalul le oferă vizitatorilor o privire de ansamblu asupra activităţii desfăşurate în UNATC. “Fie că ascultă sau intervin în dialogul profesor-student la atelierele de actorie sau află secretul unei cariere în media, cei prezenţi vor fi, pentru o zi, studenţi în fascinanta lume a teatrului”, anunţă organizatorii.

3  zile mai sunt până la închiderea evenimentelor organizate de UNATC în str. Matei Voievod nr. 75-77.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial