Expoziţie de iepuri şi librărie mobilă în Cişmigiu

Bucureştenii se vor putea delecta cu produse tradiţionale şi vor avea parte de spectacole şi de proiecţii de filme la târgurile de Florii care-şi deschid porţile, în Capitală, în acest sfârşit de săptămână. Parcul Cişmigiu va găzdui şi o expoziţie de iepuri, dar şi o librărie mobilă.

În Cişmigiu va avea loc, de sâmbătă şi până pe 5 mai, între orele 10.00 şi 20.00, cea de-a IV-a ediţie a evenimentului “Tradiţii şi Flori de Sărbători”, organizat de Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Capitalei. Cei interesaţi vor putea cumpăra  obiecte şi produse tradiţionale, podoabe realizate manual şi aranjamente florale. De altfel, zilnic, în parc va fi deschisă şi o expoziţie cu iepuri de vânzare, iar, bucureştenii vor putea vizita o librărie mobilă, ce va aduce în Cişmigiu peste 5.000 de titluri de carte, reprezentând 120 de edituri.

Spectacole şi plimbări cu ponei în weekend

Pe scena Foişorului din Cişmigiu vor avea loc, sâmbătă şi duminică, spectacole susţinute de fanfare, cvartete şi grupuri de copii. Totodată, pentru cei mici vor fi organizate plimbări cu ponei. Programul complet al evenimentului este disponibil pe www.creart.ro.

 

Proiecţii de filme şi statui vivante

La Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” se desfăşoară, de vineri până duminică, între orele 9.00 şi 19.00, evenimentul “Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii”. Potrivit organizatorilor, “curţile muzeului vor fi pline cu meşteri populari şi produsele lor, cu preparate din gastronomia tradiţională (cozonaci, pască, plachie, colaci) şi produse bio, vin şi flori”. Nu vor lipsi nici muzica şi dansurile tradiţionale româneşti, demonstraţii de gătit, lansări de carte, proiecţii de filme studenţeşti şi statuile vivante ale Teatrului Masca.

Muzică şi demonstraţii de încondeiat ouă

Muzeul Naţional al Ţăranului Român va găzdui, de vineri până duminică, între 10.00 şi 18.00, tradiţionalul Târg de Florii. Vizitatorii vor putea cumpăra produse tradiţionale şi de artizanat, se vor bucura de demonstraţii de încondeiat ouă şi de un spectacol de muzici tradiţionale susţinut, duminică, de la 15.00, de Ansamblul “Ţărăncuţa” din Republica Moldova. Intrarea costă şase lei pentru adulţi şi trei lei pentru elevi şi studenţi.

 60 de căsuţe pentru comercializarea produselor tradiţionale vor fi amenajate în Parcul Cişmigiu.

10 lei costă biletul de intrare pentru adulţi la târgul de la Muzeul Satului, în timp ce elevii şi studenţii plătesc 2,5 lei.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial