Dacă nu mergem noi la munte, vine Parcul Romniceanu la noi

Vegetaţie abundentă, locuri de joacă pentru copii, alei sinuoase pline de umbră, pante abrupte care dau senzaţia că te afli la munte, case cu parfum de epocă în împrejurimi, iată doar câteva ingrediente care invită trecătorii să viziteze Parcul Romniceanu, de lângă Academia Militară.

 

 

Din capătul scărilor special făcute pentru a „escalada” mai uşor panta spre platoul superior al parcului, băieţii îşi fac vânt cu trotinetele pe micile alei din apropiere.

 


 

O imagine care spune multe despre ceea ce poate să ofere Parcul Romniceanu: alei sinuoase, verdeaţă, bănci montate din loc în loc şi, mai presus de toate, gălăgia copiilor care se bucură de umbră într-o zi caniculară.

 


 

 

Părinţii sau bunicii care însoţesc copiii se pot relaxa ori pe băncile din preajma locurilor de joacă, ori la mesele special amenajate, unde pot juca, printre altele, o partidă de şah.

 

 


 

Imagine luată de pe unul dintre „versanţii” parcului, în care se văd frumoasele case din apropiere. În plan depărtat, după acoperişuri, se întrevede, în „ceaţa de lumină”, Casa Poporului.

 

 

 


 

Una dintre atracţiile acestui loc este şi fântâna arteziană, dovadă fiind cei care profită de umbra din jurul ei. Printre coroanele copacilor se întrevăd vilele de peste drum de parc.

 

 

 


O alee tocmai bună pentru micii amatori de ciclism. Impresia pe care o lasă acest loc este una de orăşel de munte, de staţiune balneară aflată la poalele unui versant.

 

 

 


Aici copiii chiar se simt ca la munte, dovadă stând faptul că, între două locuri de joacă, explorează cu mult curaj „stâncile” din împrejurimi.

 

 


 

Platoul „de deasupra” al parcului, de unde coboară lin aleile umbroase pe care iubitorii acestui loc se plimbă sau se relaxează pe băncile aflate din loc în loc.

 

 

 

„Aş vrea ca lucrările mele să se ridice în parcuri şi grădini publice, să se joace copiii peste ele.” – Constantin Brâncuşi

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial