Cum va fi modernizată Piaţa Romană

Municipalitatea are planuri mari pentru modernizarea Pieţei Romane. Aici va fi construit un pasaj pietonal subteran ce le va permite bucureştenilor accesul direct la mijloacele de transport în comun.

Este cunoscut faptul că Piaţa Romană este una dintre cele mai aglomerate zone ale Capitalei. Pentru fluidizarea traficului rutier, dar şi pentru îmbunătăţirea circulaţiei pietonale, va fi amenajat un pasaj subteran, prevăzut cu cinci intrări: două la Academia de Studii Economice, una în faţă la “Coloane”, una la intersecţia între Bd. Lascăr Catargiu şi Bd. Dacia, şi încă una la intersecţia dintre Bd. Magheru şi Str. Mendeleev. Potrivit unui proiect al Municipalităţii, aflat în dezbatere public, accesul se va face cu lifturi şi pe scări rulante şi fixe. În plus, la Piaţa Romană va fi amenajată o suprafaţă de 528 de metri pătraţi de spaţii verzi şi vor fi plantaţi copaci, printre care şi frasini, iar în centru ar putea fi ampasată statuia ecvestră a împăratului Traian.

Din pasaj, direct la metrou sau autobuz

Bucureştenii vor avea acces direct la metrou şi la staţiile mijloacelor de transport în comun de la suprafaţă. “Actualul pasaj va avea trepte de acces pentru pietoni în subteran, astfel încât să se reducă numărul trecerilor de pietoni de la suprafaţă, va face legătura cu staţia de metrou Piaţa Romană, precum şi cu staţiile de autobuz şi de troleibuz de la Academia de Studii Economice”, a explicat arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu. În plus, piaţa va beneficia de iluminat nocturn artistic, mai ales că vorbim despre o zonă în care predomină clădirile vechi ce merită valorificate astfel.

Plante decorative pe faţade

Potrivit Regulamentului Local de Urbanism, cuprins în proiectul ce vizează modernizarea Pieţei Romane, pe bulevardele Magheru şi Lascăr Catargiu, spaţiile libere vizibile vor fi amenajate ca grădini de faţadă, iar spaţiile neconstruite şi neocupate de trotuare vor fi acoperite cu iarbă, iar la fiecare 10 metri va fi plantat un copac. Totodată, plantaţia de aliniament din rondul Pieţei Romane se va realiza pe două rânduri de arbori, iar curţile interioare accesibile publicului vor fi amenajate cu plantaţii decorative, inclusiv pe faţade.

 Poţi trimite sugestii!

Proiectul privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal –  Modernizare Piaţa Romană şi pasaj pietonal este supus dezbaterii publice pe site-ul Municipalităţii, www.pmb.ro, până pe 21 februarie. Bucureştenii pot trimite sugestii, propuneri şi opinii, în scris, fie pe site, fie pe adresa Splaiul Independenţei nr. 291-293 a Direcţiei Asistenţă Tehnică şi Juridică sau la Centrul de Informare al Primăriei Capitalei.

40  de arbori vor fi plantaţi în zona Pieţei Romane.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial