Coroane regale, expuse la Muzeul de Istorie

Muzeul Naţional de Istorie a României va găzdui, până pe 15 octombrie, expoziţia „90 de ani de la încoronarea de la Alba Iulia”.

Vizitatorii care vor trece pragul instituţiei vor putea admira, într-un cadru special amenajat, coroanele pe care le-au purtat regele Ferdinand şi regina Maria, sceptrul regelui Ferdinand, precum şi fastuoasele mantii de încoronare. De asemenea,  vor fi expuse la loc de cinste şi numeroase documente, publicaţii, imagini, medalii sau obiecte de mobilier, mărturii ale unui moment extrem de important din istoria poporului român. „Am considerat că este de datoria noastră să scoatem din uitare ceea ce părea să se stingă în memoria contemporanilor noştri, dar să şi aducem la lumină ceea ce nu era cunoscut până acum”, au precizat organizatorii expoziţiei.

Încoronarea de la Alba Iulia din 15 octombrie (28 octombrie pe rit vechi) 1922 a regelui Ferdinand I şi a reginei Maria ca suverani ai tuturor românilor a fost momentul simbolic care a încununat procesul de creare a naţiunii române şi a statului ei. Inedita expoziţie poate fi vizitată de bucureşteni de  miercuri până duminică, între orele 10.00 şi 18.00.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial