Clădire din Centrul Vechi, prăbuşită imediat după ce a fost evacuată

Un imobil de pe strada Blănari, din Centrul Istoric, care urma să fie consolidat de o firmă de construcţii, s-a prăbuşit ieri, la prânz, imediat după ce muncitorii au ieşit afară.

Forfota iscată, pe strada Blănari, de curioşi şi de agenţii de la Poliţia Locală a atras atenţia tuturor celor care au ieşit să mănânce în Centrul Vechi. Clădirea de la numărul 6 s-a prăbuşit după ce reprezentanţii firmei desemnate să o consolideze au inspectat-o. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Locale, nu au existat victime. Tot ei au spus că şeful echipei de muncitori a sunat la dispeceratul instituţiei şi a anunţat că se teme că blocul ar putea să se prăbuşească. „Ne-a sunat şeful echipei care urma să lucreze la clădire şi ne-a spus că a simţit nişte vibraţii. Noi am ajuns după circa 25-35 de minute şi am împrejmuit zona imediat după ce toţi muncitorii au părăsit clădirea. La nici cinci minute, s-a prăbuşit”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Bucureşti, Răzvan Popa.

Nu au fost alte pagube materiale

El a mai spus că maşinile din apropiere, ai căror proprietari erau în zonă, au fost mutate la timp şi că, din informaţiile sale, nu au existat alte pagube materiale în afară de deteriorarea prelatei magazinului situat la parterul clădirii de alături. „Din informaţiile noastre nu există alte pagube materiale”, a mai spus Popa. Acelaşi lucru este confirmat şi de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile. El a declarat că, în jurul orei 14.00, s-a primit un apel la numărul 112 referitor la faptul că elemente de faţadă de la o clădire de pe strada Blănari s-au desprins. Persoana care a făcut sesizarea a spus că imobilul era nelocuit. Ulterior, şi Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a semnalat că există risc de prăbuşire a clădirii. „Din informaţiile noastre, clădirea nu este locuită, nu sunt victime”, a spus Daniel Vasile.

„Ne-a sunat şeful echipei care urma să lucreze la clădire şi ne-a spus că a simţit nişte trepidaţii.” – Răzvan Popa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Bucureşti

 „Din informaţiile noastre, clădirea nu este locuită, nu sunt victime.” – Daniel Vasile

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial