Atenţie, se filmează! Şoferii din Capitală, monitorizaţi de poliţiştii locali

De luna viitoare, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti va supraveghea traficul rutier cu ajutorul unor camere video de ultimă generaţie. Ulterior, înregistrările vor putea fi folosite în instanţă împotriva celor care nu respectă Codul Rutier.

 

Poliţiştii locali ai Capitalei vor monitoriza, din februarie, traficul rutier folosind un sistem de supraveghere audiovideo modern, care a fost achiziţionat de curând. Pe 20 de maşini Dacia Duster vor fi instalate subsisteme car-video care vor permite înregistrarea, în timp real, atât ziua, cât şi noaptea, a abaterilor rutiere. Fiecare automobil va avea, printre altele, o cameră video montată pe parbriz care va permite filmarea în exterior, o alta care să asigure înregistrarea clară, în interiorul maşinii, a conducătorului auto şi a pasagerilor de pe locurile din faţă şi din spate, dar şi un microfon wireless cu rază de acţiune de cel puţin 100 de metri. De asemenea, incidentele rutiere vor fi monitorizate de unităţile pedestre cu ajutorul unor camere video de mici dimensiuni, aflate în dotarea agenţilor locali şi care permit înregistrări din mişcare.

 

Înregistrări audiovideo pentru instanţă
În documentele oficiale se specifică faptul că „introducerea unui obiectiv funcţional de monitorizare a traficului rutier va permite Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti să aplice o strategie coerentă de îmbunătăţire a siguranţei pe drumurile publice, bazată de metode şi echipamente de ultimă generaţie tehnologică şi care furnizează înregistrări audiovideo ce pot fi acceptate ca probe de către sistemul judiciar”. Mai precis, sistemul de supraveghere a traficului rutier va permite înregistrarea datelor ce vor putea fi folosite pentru susţinerea unui caz în instanţă, printre care şi identitatea şi coordonatele GPS ale autovehiculului, data şi ora la care a avut loc incidentul. Conform documentelor oficiale, fişierele înregistrate de poliţiştii locali vor fi marcate cu filigran, în acest fel neputând fi modificate sau manipulate fraudulos.

 

Siguranţa rutieră va creşte
Ulilizarea sistemului de supraveghere video, în paralel cu informarea şoferilor şi a pietonilor despre noile măsuri aplicate de poliţiştii locali, oferă „certitudinea că se va ajunge la descurajarea comiterii de infracţiuni generatoare de accidente rutiere, la schimbarea atitudinii conducătorilor auto şi, în final, la creşterea siguranţei rutiere”. În plus, va scădea numărul de contestaţii în instanţă împotriva proceselor-verbale contravenţionale întocmite de agenţi la locul incidentului. Sistemul va determina şi creşterea încrederii populaţiei în poliţiştii locali, deoarece va face proba corectitudinii lor pe timpul controalelor sau al intervenţiei în trafic.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial