ARTĂ ÎN NOAPTE – ghid complet pentru amatori

A şaptea ediţie a Nopţii Albe a Galeriilor, care va avea loc astăzi, le propune iubitorilor de artă contemporană nu numai un traseu nou faţă de evenimentele anterioare, ci şi vernisaje ale unor artişti prezentaţi în premieră.

O particularitate a acestei ediţii este aceea că organizatorii vor pune pentru prima dată la dispoziţia publicului aplicaţii iOS şi Android.

 

Evenimentul Noaptea Albă a Galeriilor, iniţiat şi organizat de Asociaţia Ephemair, a ajuns la cea de-a şaptea ediţie. Totul a început în 2007, la prima ediţie participând 12 galerii din Bucureşti. Cea de-a doua, care a avut loc în 2008, a reunit 14 locaţii, pentru ca în 2009 numărul acestora să se dubleze. Panta ascendentă a participării galeriilor la acest eveniment a crescut constant, ultima ediţie prezentând publicului 30 de galerii şi spaţii alternative, în acest an harta Nopţii Albe a Galeriilor preconizându-se a fi extinsă la nu mai puţin de 55 de locaţii. Dezvoltat cu precădere în Bucureşti, evenimentul are drept scop dezvoltarea unor proiecte culturale care promovează arta contemporană românească şi internaţională.

 Traseu inedit în harta nocturnă a evenimentelor

La ediţia cu numărul şapte a Nopţii Albe a Galeriilor, organizatorii vă propun un nou traseu în harta evenimentelor de artă contemporană din Bucureşti. Vor putea fi vizitate 26 de galerii şi 29 de spaţii alternative, publicul fiind invitat să participe la vernisaje ale unor artişti prezentaţi în premieră, o producţie specială în locaţia Nopţii Albe a Galeriilor, demonstraţii artistice, performance-uri, instalaţii audiovideo, inaugurarea unor noi spaţii şi lansarea unor proiecte despre care se speră că vor deveni puncte de reper în promovarea artei contemporane româneşti.

Aplicaţii iOS şi Android, în premieră

Organizatorii evenimentului Noaptea Albă a Galeriilor vor pune pentru prima dată la dispoziţia publicului aplicaţii iOS şi Android, structura acestora putând ajuta atât la navigarea cu uşurinţă în harta galeriilor, cât şi la localizarea în oraş a fiecărui participant din programul Noaptea Albă a Galeriilor cu ajutorul unor coduri QR specifice. Codurile vor fi amplasate în zonele Victoriei, Romană, Universitate şi Unirii, acestea ajutând la indicarea precisă a celei mai apropiate galerii şi a hărţii zonei pentru a putea fi localizate.

55  de locaţii se află pe harta nocturnă a evenimentelor Nopţii Albe a Galeriilor.

„Vă invităm să petrecem o noapte frumoasă într-un oraş prietenos.” – Asociaţia Ephemair

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial