„Luna Artelor” pentru bucureştenii din sectorul 3

Locuitorii Capitalei se vor putea bucura, în acest sfârşit de săptămână, de mai multe spectacole puse în scenă la Casa Artelor din sectorul 3. Acestea se desfăşoară în cadrul programului „Luna Artelor”, iar intrarea este gratuită.

În sectorul 3 a debutat, pe 1 noiembrie, “Luna Artelor”, un program multicultural destinat bucureştenilor de toate vârstele. În cadrul acestuia, Primăria Sectorului 3 va organiza numeroase manifestări cultural-artistice atât în aer liber, cât şi în spaţiile special amenajate, recent introduse în circuitul cultural bucureştean de primarul Robert Negoiţă.

Ce piese poţi vedea

La Casa Artelor din str. Gheorghe Petraşcu nr. 49 s-a deschis stagiunea de spectacole “Teatru pentru toţi”. Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile. Bucureştenii sunt aşteptaţi la spectacolul “Remember Maria Tănase”, în interpretarea actriţei Claudia Negroiu şi în regia Mălinei Andrei, care va avea loc vineri, sâmbătă şi duminică, de la ora 19.00. De asemenea, stagiunea “Teatru pentru toţi” cuprinde şi spectacole pentru copii. Astfel, sâmbătă şi duminică, de la ora 11.00, la Casa Artelor vor avea loc reprezentaţii ale piesei “Omul de piatră”, prezentată de Campania de Teatru Arabela.

Actori cunoscuţi, pe scenă pentru bucureşteni

Şi săptămâna trecută, locuitorii Capitalei au putut vedea spectacole la Casa Artelor, în Sala „George Enescu”. Spectatorii s-au bucurat de piesele „Aventurile lui Momo şi Mumu”, prezentată de Compania de Teatru Arabela, şi „Floarea de cactus”, în interpretarea actorilor Adela Mărculescu, Damian Crâşmaru, Cristiana Răduţă-Bobic, Lucian Ghimişi, Mihai Niculescu şi Rudy Rosenfeld, regia fiind semnată de Alice Barb.

Amfiteatre în aer liber şi săli pentru concerte

Casa Artelor a fost inaugurată pe 30 septembrie. Construită pe o suprafaţă de 1.565 de metri pătraţi, aceasta dispune de două amfiteatre în aer liber, cu o capacitate de 200 de locuri fiecare, şi de o sală de concerte cu 192 de locuri. Tot aici au fost amenajate 35 de săli pentru studierea instrumentelor muzicale, două săli pentru ansambluri instrumentale şi corale şi alte două pentru coregrafie, o sală pentru concerte camerale şi una dedicată artelor plastice, dar şi un studio de înregistrări.

35 de săli pentru studierea instrumenteleor muzicale sunt amenajate la Casa Artelor.

5   spectacole vor avea loc, în acest weekend, la Casa Artelor, inaugurată la sfârşitul lunii septembrie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial